Brașov. Expertul criminolog Dan Antonescu, despre cazul celor doi soți decedați: „În momentul în care apar primele semne că aceste stări conflictuale nu prea pot fi gestionate în mod firesc, cei doi trebuie să se despartă”

Last Updated on octombrie 16, 2024  Brașov. Expertul criminolog Dan Antonescu, despre cazul celor doi soți decedați: „În momentul în care apar primele semne că aceste stări conflictuale nu prea pot fi gestionate în mod firesc, cei doi trebuie să se despartă” 1

Doi soți au fost găsiți fără suflare în apartamentul lor din Brașov, în cursul zilei de luni. Vecinii au dat alarma și au sunat la 112, după ce au auzit mai multe țipete și certuri din locuință, inclusiv un zgomot puternic.

Din primele informații comunicate de către oamenii legii, bărbatul s-ar fi confruntat cu probleme de gelozie. Oamenii legii au descoperit urme de violență pe ambele corpuri, astfel că soțul și soția ar fi dus o luptă în apartament, înainte ca bărbatul să comită gestul necugetat.

Dan Antonescu a discutat cu jurnaliștii WOWbiz.ro și a explicat care ar fi fost metodele prin care tragedia de la Brașov putea fi evitată, iar separarea și consilierea sunt printre cele mai importante soluții.
În opinia mea, cred că avem de-a face cu încă unul dintre acele conflicte în cuplu, în care niciunul dintre soți nu au știut să gestioneze starea conflictuală.

Ea poate fi generală de multiple situații. Fie avem o situație financiară deficitară, fie reproșuri referitoare la comportamentul și limbajul folosit, fie este vorba de gelozie.

Pot fi nenumărate motivele, dar în momentul în care apar primele semne că aceste stări conflictuale nu prea pot fi gestionate în mod firesc, cei doi trebuie să se despartă și solicitarea unui ordin de protecție este absolut necesară. Să se despartă pentru o perioadă în care să analizeze fiecare unde și cât a greșit, dacă se mai poate repara ceva, pot apela la o consiliere a unui psiholog sau a unei rude, a unui prieten care are capacitatea să înțeleagă și în același timp să le explice variantele prin care acele stări conflictuale pot fi anulate“, a explicat Dan Antonescu, pentru WOWbiz.ro.

„Moartea a fost violentă în cazul ambelor persoane. Erau urmele unei lupte evidente între cele două persoane. Arma crimei a fost un cuţit din interiorul locuinţei, iar ipoteza principală pe care mergem în clipa de faţă, având în vedere datele care s-au coroborat la acest moment, este aceea că soţul şi-ar fi ucis soţia şi se pare că mobilul este gelozia”, a precizat prim-procurorul Adrian Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, citat de bzb.ro.

Anchetatorii spun că în apartament au găsit medicamente pentru combaterea depresiei, însă până acum nu au stabilit cine le-ar fi utilizat, scrie Radio Romania Brașov.

Cert este că femeii i-au fost aplicate mai multe lovituri de cuțit, iar paznicul nu a putut deschide ușa apartamentului, la solicitarea vecinilor speriați de zgomote, astfel că a fost nevoie să ajungă polițiștii și salvarea pentru pătrunderea în locuință.

Previous Story

Brașov. Se deschide Popeyes la Mall-ul AFI, restaurant fast-food american

Next Story

Brașov. Satul lui Moș Crăciun a pus în vânzare cardurile de acces. Tur de zi și tur de noapte