Brașov. Doi polițiști, soț și soție, au primit mită ouă și zacuscă ca să ajute o fată sa ia permisul. Ce pedeapsă au primit de la judecători

Last Updated on octombrie 23, 2024 Brașov. Doi polițiști, soț și soție, au primit mită ouă și zacuscă ca să ajute o fată sa ia permisul. Ce pedeapsă au primit de la judecători 1

După polițistul condamnat pentru trafic de droguri, a venit rândul polițiștilor condamnați pentru ouă și zacuscă. Doi polițiști, soț și soție, care lucrau la direcția de permise și înmatriculări Brașov, au fost condamnați definitiv la doi ani și șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită.

Cei doi au primit alimente – de la zacuscă și dulceață, până la ouă și carne de pui, de la părinții unei tinere, ca s-o ajute să obțină mai ușor permisul de conducere.
Agenta a programat-o la proba practică peste rând, iar soțul ei, examinator, a fost extrem de indulgent când au parcurs traseul prin oraș. Deși fetei i s-a oprit motorul în mers de două ori, el nu a consemnat decât un incident.

De asemenea, fata nu ar fi acordat prioritate la intrarea într-o intersecție cu sens giratoriu, greșeală pe care polițistul a trecut-o cu vederea.
Curtea de Apel Brașov i-a condamnat pe agenții care au luat mită la câte doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare și la 90 de zile de muncă în folosul comunității.

La rândul lor, părinții fetei au fost condamnați și ei pentru dare de mită la un an și 8 luni de închisoare, tot cu suspendare. Tânara a rămas fară permisul de conducere.

Fost polițist din Brașov, condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de droguri. Sentința este definitivă
Un fost polițist din Brașov a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru trafic de droguri, după ce în primă instanță primise închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe fostul poliţist la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu executare. Tribunalul Brașov – care a fost instanța de fond – îl condamnase pe Remus Bertea la 2 ani și 10 luni de închisoare. La fel s-a întâmplat și în cazul altui inculpat din dosarul instrumentat de DIICOT, scrie Observator TV.

Remus Bertea ar fi fost prins în timp ce vindea cocaină, fiind îmbrăcat chiar în uniforma de poliţist, după cum au susţinut, la acea vreme reprezentanţii Sindicatului Europol.

Poliţistul, împreună cu alte persoane, a fost reţinut, la începutul lunii septembrie 2023, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără de drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Ulterior, el a fost arestat. Potrivit observatornews.ro, Remus Bertea a vândut cocaină cât era polițist, fără să știe că de câteva luni era filat de ofiţerii de la Crimă Organizat. Cu banii câştigaţi și-ar fi cumpărat maşini sport scumpe şi s-ar fi distrat în cluburi. El ar fi fost atât consumator, cât și dealer de droguri. În aprilie, ar fi fost prins în timp ce conducea cu 240 de km/h, prin Brașov. Tânărul era angajat în Ministerul de Interne din 2019, conform sursei citate.

Advertisements
Previous Story

Expertul parapantist Janot Sîrbu, despre instructorul brașovean care a căzut de la înălţime în timpul unui zbor cu parapanta: „Este o greșeală copilărească, dar fatală. Graba strică treaba”