Brașov. Cod galben de ploi torențiale și de vânt puternic

Last Updated on octombrie 4, 2024 Brașov. Cod galben de ploi torențiale și de vânt puternic 1

AMM a emis un cod galben de averse însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică în care a inclus și județul Brașov. Perioada de valabilitate a acestuia este 5 octombrie, ora 15.00 – 6 octombrie, ora 12.00.

În intervalul menționat, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-estul Transilvaniei vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-30 l/mp și izolat de peste 40-50 l/mp. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină”, au relatat meteorologii, conform mytex.ro.

Meteorologii au emis și o avertizare Cod galben de vânt puternic, valabil vineri în 11 județe din țară. De asemenea, vineri seara va intra în vigoare o altă avertizare de ploi care vizează 8 județe.

Potrivit ANM, avertizarea Cod galben de vânt vizează integral sau parțial județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Argeș, Vâlcea și Gorj.

În aceste zone, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 70…80 km/h.
Avertizarea este în vigoare vineri, între orele 10.00 și 21.00.

Previous Story

Brașov. 12.000 de euro, un loc în parcarea „cu lift”

Next Story

Un bărbat s-a trezit cu un șarpe pe umăr: „Mi-a alunecat pe corp direct în mașină. A intrat undeva pe sub bord. Poate îmi iese de pe undeva când sunt la volan, în mers!”