Brașov -București, Brașov – Cluj. 37 de trenuri electrice vor intra în circulație începând din noiembrie în toată țara

Last Updated on octombrie 3, 2024 Brașov -București, Brașov - Cluj. 37 de trenuri electrice vor intra în circulație începând din noiembrie în toată țara 1

Cele 37 de trenuri electrice interregionale noi, cumpărate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), vor intra în circulaţie în perioada noiembrie 2024-decembrie 2025, a anunţat miercuri Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), conform Mediafax. Unele vor circula de la Brașov la București și Brașov Cluj.

„Documentul în cauză modifică elementele legate de durata contractului şi prevede unele clauze contractuale care să permită punerea, temporară, în funcţiune cu călători a RE-IR TS3, ce va fi livrată de Alstom şi face obiectul CSP aprobat prin HG nr.1328/28.12.2023, în vederea circulaţiei temporare cu călători pe calea ferată din România”, arată ARF.

Astfel, trenurile livrate sunt preconizate a intra în circulaţia cu călători, în baza livrării întregului lot de 37 de trenuri şi obţinerii autorizaţiilor de tip şi de introducere pe piaţa din România, în perioada noiembrie 2024 – decembrie 2025, scrie stiridecluj.ro.

Brașov -București, Brașov - Cluj. 37 de trenuri electrice vor intra în circulație începând din noiembrie în toată țara 2 Brașov -București, Brașov - Cluj. 37 de trenuri electrice vor intra în circulație începând din noiembrie în toată țara 3

ARf reaminteşte că valoarea totală a contractului de finanţare este de 1.708.996.863,41 lei. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune, prin Programul Transport 2021-2027.
Rutele deservite de ramele electrice de lung parcurs sunt: Bucureşti Nord – Constanţa, Bucureşti Nord – Braşov – Arad – Timişoara, Bucureşti Nord – Braşov – Cluj, Bucureşti Nord – Braşov – Deda – Cluj, Bucureşti Nord – Braşov, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Bucureşti Nord – Galaţi, Bucureşti-Nord – Craiova – Târgu Jiu- Petroşani – Simeria, Bucureşti Nord-Craiova-Timişoara-Arad, Cluj-Timişoara, Cluj-Suceava-Iaşi.

Comisia Europeană dă bilete de tren gratis, pentru aproape 1.500 de români: De azi au început înscrierile
Tinerii care au împlinit sau împlinesc anul acesta 18 ani, adică s-au născut în 2006, se pot înscrie, de miercuri, pentru o nouă rundă a programului DiscoverEU, care le oferă ocazia să exploreze Europa călătorind cu trenul, scrie stiripsurse.ro.

României îi sunt alocate 1.475 de permise de călătorie din cele 35.000 oferite de Comisia Europeană. Cei selectați vor putea călători în perioada 1 martie 2025-31 mai 2026, individual sau în grup de până la cinci persoane, pe o durată de cel puțin o zi și cel mult 30 de zile.

De asemenea, ei vor beneficia și de un card cu peste 40.000 de reduceri la transportul public, acces la instituții de cultură, cazare, mâncare, sport și alte servicii disponibile, potrivit Rador Radio România.

DiscoverEU, ca parte a programului Erasmus +, le oferă rezidenţilor în vârstă de 18 ani din statele membre ale UE şi din ţările asociate la Erasmus + posibilitatea de a călători în întreaga Europă şi de a-i explora diversitatea, arată comunicatul de presă al Comisiei Europene. Titularii permiselor pot învăţa despre patrimoniul cultural şi despre istoria europeană, intrând în legătură cu oameni de pe întreg continentul.

Previous Story

Brașov. Urmează semaforizarea sensurilor giratorii. Primăria a pornit semafoarele de la mai multe treceri de pietoni

Next Story

Un tânăr a murit după ce s-a răsturnat cu mașina chiar în curtea părinților. Se întorcea de la petrecerea de ziua lui