Brașov. Au început lucrările la pistele pentru biciclete. Lucrările la banda specială de autobuze au fost sistate

Last Updated on octombrie 18, 2024 Brașov. Au început lucrările la pistele pentru biciclete. Lucrările la banda specială de autobuze au fost sistate 1

Lucrările pentru pistele de biciclete au început efectiv pe strada Mihail Kogălniceanu, după multe luni în care au fi trebuit să fie gata, de fapt. Lucrările la banda specială de autobuze au fost sistate

Săptămânile trecute, echipele au făcut marcajele, iar de câteva zile au apărut utilajele, care au început să sape pe trotuarul dinspre Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” și să amenajeze pantele la intersecțiile cu alte străzi sau căi de acces, scrie Radio Romania Brasov.

Pentru amenajarea pistei au fost desființate 16 locuri de parcare, amplasate între accesul la Infostar și intersecția cu strada Bihorului, iar alte 11 ar urma să fie desființate pe Bulevardul Victoriei, în dreptul hotelului, dacă un proiect de hotărâre în acest sens va fi aprobat de Consiliul Local Brașov, în ședința de plen din 18 octombrie.

Banda „BUS” de pe strada Lungă, lăsată „moştenire” viitoarei administraţii locale
Începute la finalul lunii iunie 2024, suspendate în luna august, lucrările la banda pentru autobuze de pe strada Lungă din Braşov (sectorul cuprins între Mielul Alb şi intersecţia cu strada Bisericii Române) au termen incert de reluare.

Deocamdată, reprezentanţii Primăriei Braşov spun că aşteaptă un aviz de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA), iar un termen de obţinere a acestui document nu a putut fi estimat de municipalitate. Documentul amintit este necesar având în vedere că pe sub viitoarea bandă trece canalul Graft, scrie bzb.ro.

Amintim că pe sectorul cuprins între Mielul Alb şi intersecţia cu strada Bisericii Române al străzii Lungi, în timpul frezării asfaltului pentru banda specială mijloacelor de transport în comun, au fost descoperite plăcile de beton care acoperă canalul Graft. A fost nevoie de câteva săptămâni pentru a se găsi o soluţie tehnică pentru continuarea lucrărilor (turnarea unei plăci de beton de 10 cm peste cele existente), apoi au fost începute demersurile pentru obţinerea avizului de la SGA.

Previous Story

Un băiat de 10 ani a plecat de acasă ca să adune PET-uri pentru a strânge bani pentru o trotinetă. A fost găsit de jandarmi înghețat, sub un pod

Next Story

 O femeie de 44 de ani a tăiat pneurile a zece mașini de poliție şi a sustras opt plăcuţe cu numerele de înmatriculare