Brașov. 12.000 de euro, un loc în parcarea „cu lift”

Last Updated on octombrie 4, 2024 Brașov. 12.000 de euro, un loc în parcarea „cu lift” 1

Locurile de parcare sunt la mare căutare și în Brașov. Nu este de mirare că unii cer chiar 12.000 de euro pentru un loc de parcare.
După ce în primăvară, compania care dezvoltă proiectul Top City Braşov, din noua zonă rezidenţială Tractorul, a obţinut autorizaţia de construire pentru două noi blocuri, acum, a început demersurile urbanistice pentru autorizarea amenajărilor exterioare, ce include şi partea de parcări.

Astfel, pe lângă parcările la sol prevăzute lângă noile blocuri, pentru a asigura necesarul, dezvoltatorul intenţionează şi amenajarea unui sistem de parcări automatizat cu lift, de tip Klaus, în conformitate cu un certificat de urbanism emis de Primăria Braşov.
Dezvoltatorul a vrut să renunţe la o parte dintre parcările automatizate, după ce a fost abrogată în instanţă o hotărâre a Consiliului Local care prevedea două locuri de parcare/locuinţă, scrie Biz Brasov.

Pentru fazele anterioare de dezvoltare, pentru a asigura necesarul de parcări, Top City a construit şi un bloc de parcări, cu parter şi trei etaje, o suprafaţă de construită la sol de 2.510 mp, şi o suprafaţă totală de 10.040 mp. Un astfel de loc de parcare nu este deloc ieftin, fiind vândut de către dezvoltator cu 12.000 de euro.

Previous Story

Trei răniți, după ce o şoferiţă de 21 de ani s-a înfipt cu mașina într-un sens giratoriu

Next Story

Brașov. Cod galben de ploi torențiale și de vânt puternic