Brașov. 10 oameni, 2 căţei şi 6 pisici, salvați. Incendiu la un bloc din Tractorul

Last Updated on octombrie 14, 2024 Brașov. 10 oameni, 2 căţei şi 6 pisici, salvați. Incendiu la un bloc din Tractorul 1

Sâmbătă, 12 octombrie, părea o zi obişnuită pe strada Turnului din cartierul Tractorul, Braşov. Însă, în jurul orei 13.50, liniştea străzii a fost întreruptă de flăcările izbucnite într-o cameră dintr-un bloc din vecinătatea sediului ISU aflat pe această stradă. În doar câteva clipe, focul ameninţa nu doar viaţa oamenilor, ci şi pe cea a celor 8 fiinţe necuvântătoare care locuiau acolo.

Echipajele de pompieri au acţionat rapid, iar intervenţia lor hotărâtă a prevenit o tragedie. 10 persoane au fost evacuate, alte 10 s-au autoevacuat, dar inima misiunii nu s-a oprit aici. În acea garsonieră erau doi căţei şi şase pisici care, speriate şi lipsite de ajutor, se adăposteau de flăcări şi fum.

Pentru pompieri, fiecare viaţă contează. Cu grijă şi determinare, animalele au fost extrase din incinta inundată de fum. Gestul lor de a nu lăsa în urmă nici măcar o fiinţă mică a fost un exemplu de omenie şi curaj. Când focul a fost stins şi pericolul înlăturat, la locul intervenţiei s-a reaşternut liniştea, rămânând însă recunoştinţa pentru gestul salvatorilor”, a transmis ISU Braşov, conform bzb.ro.

Din fericire, nu au existat victime, scrie brasov.net. Atât femeia care locuia în respectiva cameră, cât şi cele 8 animale ale ei, speriate dar în siguranţă, şi-au recăpătat liniştea datorită pompierilor care, dincolo de orice, au ştiut că viaţa, fie ea om sau animal, trebuie protejată.

Pompierii brașoveni continuă acțiunile în satele gălățene afectate de inundații
„Este o misiune epuizantă pentru toți cei implicați, fiecare zi fiind un test de rezistență”, mărturisesc reprezentanții ISU Brașov, conform mytex.ro.

În urma inundațiilor devastatoare din județul Galați, pompierii din Brașov își continuă misiunea neobosită de a sprijini comunitățile afectate, contribuind activ la revenirea la normalitate. Ei sunt implicați în acțiuni complexe de îndepărtare a stratului gros de nămol și a resturilor aduse de ape, facilitând astfel accesul în locuințele oamenilor și pe drumurile inundate.

Intervențiile sunt concentrate în cele mai grav afectate zone, unde infrastructura a fost afectată, iar multe gospodării au fost izolate. Este o misiune epuizantă pentru toți cei implicați, fiecare zi fiind un test de rezistență.
Lupta împotriva dezastrului este o provocare nu doar fizică, ci și emoțională, pompierii fiind adesea martori la suferința și disperarea celor rămași fără case sau bunuri”, au explicat reprezentanții ISU Brașov.

Previous Story

Brașov. Un nou magazin la Mall-ul AFI. Pe 2 etaje