Autostrada Făgăraș – Sibiu. Luni încep lucrările pe terenurile expropriate. Constructor: „Proprietarii au fost înștiințați despre demararea acestui proiect și consecințele acestuia”

Last Updated on octombrie 3, 2024 Autostrada Făgăraș - Sibiu. Luni încep lucrările pe terenurile expropriate. Constructor: „Proprietarii au fost înștiințați despre demararea acestui proiect și consecințele acestuia” 1

Constructorul turc Makyol a anunțat că începe lucrări de pregătire/amenajare a terenului (tarusare, curățare și eliminare vegetație, îndepărtare sol fertil, îndreptare și nivelare, săpare șanțuri) pentru viitoarele drumuri tehnologice, în interiorul culoarului de expropriere, pe traseul autostrăzii Făgăraș-Sibiu.

Compania a anunțat că proprietarii terenurilor au fost înștiințați despre expropriere și de spre demararea acestui proiect. „Subscrisa Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS -Yapi Merkezi Insaat Ve Sanayi Anonim Sirketi , în calitate de antreprenor responsabil cu execuția lucrărilor de construcție a autostrăzii Sibiu- Făgăraș, lot 4, în baza contractului, având în vedere decizia de expropriere, prin care proprietarii au fost înștiințați despre demararea acestui proiect și consecințele acestuia și emiterea, în perioada imediat următoare a autorizației de construire, societatea noastră va începe din data de luni,

7.10.2024 lucrări de pregătire/amenajare a terenului(tarusare, curățare și eliminare vegetație, îndepărtare sol fertil, îndreptare și nivelare, săpare șanțuri) pentru viitoarele drumuri tehnologice, în interiorul culoarului de expropriere. Accesul către amplasament se va face din drum public, cu respectarea prevederilor legale“, se arată în notificarea transmisă de constructor, relatează Turnul Sfatului.

Organizare de șantier la Cârța
La începutul lunii septembrie , compania turcă a început lucrările la amenajarea primei organizării de șantier, din cele patru de pe traseu, în zona comunei Cârța. Aici vor fi cazați peste 400 de muncitori, dar vor exista și birouri pentru personalul tehnic.

Autostrada Braşov – Ploieşti, tot mai departe de realizare! Contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate riscă să fie reziliat
Autostrada Ploiești – Brașov întâmpină dificultăți majore, după ce proiectantul Consitrans nu a emis nicio factură de la începutul anului 2024 pentru contractul de revizuire a studiului de fezabilitate, semnat în 2021 cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Situația este complicată de reducerea bugetului alocat și riscul de reziliere a contractului, potrivit datelor oficiale ale Companiei de Drumuri, scrie brasov.net.

Până în septembrie 2023, Consitrans a facturat aproximativ 7,2 milioane de lei din valoarea totală de 42 de milioane de lei a contractului. Însă, în 2024 nu a fost emisă încă nicio factură, deși CNAIR alocase peste 40 de milioane de lei pentru acest proiect. Din cauza neutilizării fondurilor, suma alocată a fost redusă, arată Economica.net.

Reprezentanții CNAIR au explicat pentru sursa citată: „În momentul acesta, proiectul se află în transfer la CNIR (cu tot cu buget – n.r.). Dacă lucrează mai mult decât banii prevăzuți, CNIR poate cere suplimentarea sumei.” La rândul lor, cei de la Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) au declarat: „Noi am făcut toate diligențele pentru semnare. Așteptăm proiectantul (Consitrans – n.r.) să semneze adiționalul.”

Previous Story

Dublarea drumului Braşov – Cristian, s-a ajuns la asfaltare. „Constructorul lucrează la aşternerea primelor straturi de asfalt”