Autostrada Făgăraș-Sibiu. Fermierii, nevoiți să-și culeagă urgent recoltele. Încep lucrările. Terenurile au fost expropriate cu 1 leu metrul pătrat

Last Updated on octombrie 8, 2024 Autostrada Făgăraș-Sibiu. Fermierii, nevoiți să-și culeagă urgent recoltele. Încep lucrările. Terenurile au fost expropriate cu 1 leu metrul pătrat 1

Nemulțumiri mari pentru cei afectați de lucrările la autostrada Făgăraș-Sibiu. Fermierii sunt nevoiţi să-şi culeagă recoltele până la finalul acestei săptămâni. În caz contrar, producţiile lor vor fi distruse.

Pe terenurile din Boiţa, Sibiu, vor intra de luni buldozerele, fiind demarate lucrările pentru primul lot al autostrăzii Sibiu-Făgăraş. Cei 600 de agricultori spun că vor primi sume extrem de mici în urma exproprierii, anunță Antena 3.
Peste 600 de fermieri din Boiţa, judeţul Sibiu, sunt nevoişi să-şi strângă recoltele de pe câmp până vineri, pentru că, de săptămâna viitoare, acele terenuri vor fi transformate în şantiere pentru contrucţia primului lot din autoastrada Sibiu-Făgăraş.

S-au pus abuziv pe terenurile noastre. Noi nu am cules, n-am scos cartofii, toată lumea e nemulțumită, nu doar eu. Eu sunt nemulțumit pentru că nu am timp, trebuie să mă duc și la lucru. Trebuia să ne lase să cultivăm terenurile, să adunăm de pe ele și după, la final de lună să facă asta”, spune un fermier.

Cea mai mare nemulţumire a fermierilor este legată de suma de bani pe care o vor primi în urma exproprierii.
Nu suntem multumiți de valoarea terenurilo pentru că nu ne-a întrebat nimeni și nici nu e prețul corect. 0,50 de bani, 1 leu, nici atât nu se dă pe metru pătrat, prețul este mult mai mare”, spune un alt fermier.

Primarul comunei Boița susține că, în acest caz, fiecare fermier are posibilitatea să se adreseze instanței.
„Fiecare cetățean, după ce va primi acea decizie individuală de expropriere, are posibilitatea să se adreseze instanței și, în urma unei sentințe, să modifice această valoare”, spune Nicolae Cocoș, primarul comunei Boița.

Există, însă, şi agricultori care susţin cosntruirea noii autrostrăzi.
„O să fiu mulțumit, ce să fac, statul îți dă cât scrie în registru. E bine că o să trăiască nepoții, copilașii mai bine, să se plimbe”, spune un alt fermier.

Autostrada A13 va avea o lungime totală de 68 de kilometri şi va avea 7 noduri rutiere, 90 de poduri, 12 viaducte şi trebuie finalizată în trei ani de la începerea construcţiilor.

Mai multe terenuri agricole au fost expropriate pentru construcția autostrăzii Sibiu – Făgăraș în localități precum Avrig, Turnu Roșu, Boița și Racovița, iar turcii au anunțat că le vor permite oamenilor să recolteze, pentru că ei doresc să aibă o relație bună cu localnicii.

Zonele sunt expropriate încă din primăvară, însă oamenii și-au cultivat terenurile în continuare. Reprezentanții constructorului m-au rugat să fac acest anunț pentru că au primit ordinul de începere a lucrărilor de la CNAIR și se vor începe din 11 octombrie construcția la drumurile tehnologice. Cei care au cultivat sunt chemați să-și ridice recoltele”, spune primarul orașului Avrig, Adrian David, citat de Turnul Sfatului.

Avrigenii au plantat aici lucernă și porumb, explică edilul. ”Sunt plante furajere, în cea mai mare parte, lucernă și porumb. Turcii vor să aibă o relație corectă cu oamenii, problema lor nu sunt exproprierile, ei vor să lucreze, să construiască. De asta au și insistat pentru anunț, vor o relație normală cu locuitorii de aici”, mai spune primarul.

Advertisements
Previous Story

O femeie a găsit 28.000 de lei pe stradă și i-a cheltuit aproape pe toți. Acum a fost arestată și riscă închisoarea

Next Story

O bătrână, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce