Au început lucrările la autostrada Făgăraș-Sibiu. Salariile oferite de constructorul turc pentru cei 1.000 de angajați

Last Updated on octombrie 29, 2024 Au început lucrările la autostrada Făgăraș-Sibiu. Salariile oferite de constructorul turc pentru cei 1.000 de angajați 1

A început șantierul pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Făgăraș. Constructorii turci estimează că vor avea nevoie de circa 1.000 de oameni pentru acest proiect. Constructorii au început șantierul pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Făgăraș și spun că au nevoie de aproape 1.000 de persoane pentru a finaliza această lucrare.

Constructorii sunt dispuși să ofere salarii bune, de până la 9.000 de lei net pentru un muncitor cu experiență, conform Stirile Pro Tv. O tabără din containere modulare a fost deja amenajată pentru cei implicați în proiect.
Antreprenorul turc și asociații săi au la dispoziție 6,4 miliarde de lei și 4 ani ca să construiască autostrada Sibiu Făgăraș cu o lungime de 68 de kilometri.

Se lucrează deja la drumurile tehnologice care vor permite accesul în șantier, iar la Cârța fost ridicată o tabără unde vor fi cazați aproape 500 de muncitori.
Claudiu Coman, șef de șantier pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Făgăraș: „Acesta va fi un spațiu de recreere pentru ingineri și maiștri, dotat cu baie și o zonă pentru cafea, ceai. Mai avem și unul pentru muncitori. Aici ne aflăm într-un dormitor, acesta va fi cu baie proprie, spațiu de depozitare”.

Constructorii au început angajările
În acest moment se fac angajări. Pentru un operator specializat de utilaje, salariul începe de la 5.000 de lei net. În funcție de orele suplimentare și programul de noapte această sumă se poate dubla.
Nobert Tătar, inginer: „Oameni specializați se găsesc puțin mai greu. În prima fază vom începe cu lucrările pentru poduri și fundații, piloni forați și aici într-adevăr e nevoie de niște operatori pe utilaje care sunt mai de nișă, la fel cum sunt operatorii de macara și operatori pentru finisaje”.

Salariile oferite de Makyol Insaat și anunțate pe platforma Bestjobs sunt între 930 și 1.500 de euro, adică peste 7.500 de lei în mână.
Astfel, pentru un inginer care să lucreze la birourile de la Cîrța salariul este între 1200 și 1.325 de euro net pe lună. Se cere o experiență între 2 și 10 ani, un program de 9 ore, cinci zile pe săptămână, conform Turnul Sfatului.

Pentru un economist / contabil se oferă un salariu net de până la 1.100 de euro, iar postul ar urma să fie la Tălmaciu. Se oferă transport până acolo.

Un coordonator SSM, care ar urma să coordoneze personalul de pe șantier, să monitorizeze măsuri de securitate și siguranță și să investigheze accidente de muncă ar urma să primească între 1300 și 1500 de euro, net, pe lună. Se solicită ”minim 3 ani de experiență în coordonarea activităților de securitate a muncii pe șantiere mari, de preferință în proiecte de construcții de autostrăzi”.

Un operator de utilaje pe șantier ar urma să primească puțin peste o mie de euro, iar un specialist IT între 1200 și 1300 de euro.

Ionică Ținteanu a avut o firmă de construcții, dar a închis-o, iar acum este excavatorist la autostradă.
Ionică Ținteanu, operator excavator: „Sunt foarte mulți colegi de-ai mei, sunt prieteni care s-au interesat și vor vină în zonă, azi am ajutat pe cineva să vină să ia legătura pentru o probă. Sunt oportunități și utilaje”.

Forța de muncă ar putea fi „importată” din Turcia
Șefii de șantier spun că vor aduce câteva sute de muncitori din Turcia, dacă pe plan local nu se găsesc destui. Constructorul are de gând să facă încă două baze de cazare, pe traseul autostrăzii, însă își vă ajusta planurile pe măsură ce șantierul se extinde.

Autostrada Făgăraş – Sibiu: deja şantier la Sâmbăta, Voila, Drăguş
Firma care efectuează lucrările se află acum pe lotul 3, unde echipele amenajează drumurile tehnologice care vor permite accesul în şantier. În zona localităţii Cârţa vor fi cazaţi peste 400 de angajaţi ai firmei din Turcia care execută lucrările.
„În momentul de faţă executăm lucrări de stabilizare pentru viitoarele drumuri tehnice, pe zona localităţilor Sâmbăta şi Voila. Avem o a doua echipă în zona Drăguş, pentru îndepărtarea terenului vegetal, şi o a treia echipă, care a început lucrările mai devreme cu două zile, la fel, pentru decopertarea terenului vegetal pentru drumurile tehnologice, în zona Arpaşu”, a explicat reprezentantul constructorului, Claudiu Coman, citat de bzb.ro.

Previous Story

Teste pe noua calea ferată modernizată Braşov – Curtici: Trenul a atins în premieră 176 de km/oră

Next Story

Brașov. Mai multe blocuri și case rămân fără apă joi. Brașovenii sunt rugați să își facă rezerve de apă