Vine un val de aer polar. După ciclonul Boris, țara noastră va fi lovită de furtuna Ashley

Last Updated on septembrie 24, 2024 Vine un val de aer polar. După ciclonul Boris, țara noastră va fi lovită de furtuna Ashley 1

Meteorologii anunță că după ciclonul Boris, România va fi lovită de furtuna Ashley care va aduce un val de aer polar. Temperaturile vor scădea cu până la 12 grade de la o zi la alta.

Furtuna Ashley va aduce vânt puternic cu rafale de peste 100 – 120 km/h, diferențe termice de la o zi la alta, averse, vijelii, ninsori în zonele alpine. Duminică, furtuna ajunge și în România, iar temperaturile vor scădea semnificativ. Astfel, de la 30 – 33 grade, temperaturile vor scădea spre 18 – 25 de grade. De asemenea, va ploua și vântul va fi intens, potrivit Antena 3.

Meteorologii vor emite avertizări de vreme extremă în majoritatea țărilor din Europa.
Între timp, zone din Italia sunt deastate de ciclonul Boris. În Montecatini Valdicecina, lângă Pisa, viitura a distrua o casă în care stătea o familie de turiști străini. Conform agenției LaPresse și site-ul Nazione, mama, tatăl și bunicul au fost salvați de pompieri. Se refugiaseră pe acoperișul casei.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Mai multe regiuni vor fi lovite de ploi
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, valabilă în intervalul 23 septembrie – 21 octombrie. Meteorologii anunță temperaturi peste cele obişnuite şi în luna octombrie. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale în prima săptămână de prognoză, în regiunile vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi excedentare, scrie Libertatea.

Săptămâna 23.09.2024 – 29.09.2024
Valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile.
Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordice şi centrale şi în general deficitar în restul teritoriului, cu precădere în sud-est, arată meteorologii, anunță ANM.

Săptămâna 30.09.2024 – 6.10.2024
Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei în cea mai mare parte a ţării.
Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în regiunile vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi excedentare.

Săptămâna 7.10.2024 – 13.10.2024
Conform ANM, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.
Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 14.10.2024 – 21.10.2024
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, exceptând vestul şi nord-vestul teritoriului, unde regimul pluviometric va fi uşor excedentar.

Vremea Brasov:
Vine un val de aer polar. După ciclonul Boris, țara noastră va fi lovită de furtuna Ashley 2

Previous Story

Au fost prinși și arestați. Tinerii care l-au jefuit pe Alexandru după ce a murit în accident, prinși de polițiști

Next Story

Doctorița care lua mită de 15 ori pe zi de la bolnavii de cancer a  fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare