(Video) Primul pui de zebră Grant s-a născut la Zoo Brașov. Iubitorii de animale sunt invitaţi să îi aleagă numele

Last Updated on septembrie 4, 2024 (Video) Primul pui de zebră Grant s-a născut la Zoo Brașov. Iubitorii de animale sunt invitaţi să îi aleagă numele 1

Administratorii de la grădina Zoologică din Brașov anunță s-a născut primul pui de zebră Grant (Equus quagga boehmi) în captivitate, aici.
Puiul de zebră, o femelă, s-a născut pe data de 24 august, potrivit reprezentanților Zoo Brașov.

Puiul a fost monitorizat de echipa de veterinari și îngrijitori ai parcului zoo în toată această perioadă, iar acum este deja activ, turiștii fiind invitați să-l „adopte” și să-i aleagă un nume.

„Grădina Zoologică Brașov are plăcerea de a anunța un eveniment deosebit de important pentru comunitatea noastră și pentru eforturile globale de conservare a speciilor sălbatice. În data de 24 august a avut loc nașterea unui pui sănătos de zebră Grant (Equus quagga boehmi), o femelă, primul născut la Grădina Zoologică Brașov.

Starea de sănătate a mamei, cât și evoluția puiului de zebră imediat după naștere, au fost atent monitorizate de echipa noastră de veterinari și îngrijitori. Puiul este deja activ, manifestând un comportament curajos și curios, învățând să se adapteze noului său mediu.

meng meng o femela panda de la zoo berlin a adus pe lume gemeni pentru a doua oara sunt ingrijiti non stop de mama lor
Publicul poate să viziteze puiul de zebră în cadrul programului obișnuit de vizitare al grădinii zoologice. Invităm toți iubitorii de animale să vină și să fie martorii acestui miracol al naturii, să se bucure de prezența acestor animale magnifice și, de asemenea, să devină ”nașii” micuței, părintele adoptiv al puiului de zebră având și privilegiul de a-i alege un nume.

Pentru detaliile privind procedura de adopție, vă rugăm să accesați https://zoobrasov.ro/adoptie-zebra-grant/.

Mama, Zelda (adusă din Croația în 2020), se află într-o stare excelentă și își îndeplinește cu grijă rolul matern, alăptând și protejându-și puiul.

Tatăl, Siep, a ajuns la Zoo Brașov în anul 2021 din Olanda; temporar este ținut separat, pentru a proteja puiul de agresivitatea caracteristică a masculilor din această specie în perioada imediat următoare nașterii puilor, dar se va alătura familiei în cel mai scurt timp posibil”, au transmis reprezentanții Zoo Brașov, pe pagina de Facebook, conform Antena 3.

Maimuţele au făcut spectacol la Zoo
Ziua Internaţională a Primatelor a fost prilej de mare bucurie la Zoo Braşov. Conducerea parcului zoologic a marcat sărbătoarea, alături de copii, astfel că toate cele peste 30 de maimuţe au avut parte de toată atenţia vizitatorilor. Cea mai apreciată activitate, şi de către vizitatori, şi de către maimuţe, a fost hrănirea colobuşilor, capucinilor, lemurilor şi macacilor cu fructe şi legume. Practic, îngrijitorii preluau farfuriile cu bunătăţile pregătite de copii şi le duceau în ţarcurile animalelor, urmărite apoi cu mult interes şi de către copii, şi de către părinţi. Ba chiar le-au cântat şi „La mulţi ani!”.

În „cinstea” răsfăţatelor zilei” au mai fost pregătite o mulţime de jocuri şi activităţi creative sau sesiuni de întrebări şi răspunsuri de la îngrijitorii animalelor. Toate acestea pentru a aduce publicul mai aproape de lumea acestor animale şi pentru a-l încuraja să se implice în eforturile de conservare, conform bzb.ro.

Avem, după ultima numărătoare, să spun aşa, cinci macaci, respectiv un mascul, patru femele, şase colobuşi, patru capucini, 18 lemuri şi, în total, 33 de primate, pe care le-am sărbătorit astăzi (ieri – n.r.) cu tortul specific – legume sau fructe”, a explicat Mihail Milea, reprezentantul Zoo Braşov.

Oricine se poate implica în programul „Adoptă la zoo, conservă în natură” al Zoo Braşov, despre care mai multe informaţii sunt disponibile pe zoobrasov.ro. Noi doră vă mai spunem că lemurii sunt printre cei care au cei mai mulţi părinţi adoptivi la Zoo Braşov.

Previous Story

Scandal internațional cu mașinile de 1 milion de euro date de brașoveanul Ion Țiriac medaliaților olimpici

Next Story

Brașovean arestat 24 de ore pentru că și-a omorât câinele