(Video) Mini-tornadă la piscină, din senin. Martor. „Totul a început brusc, ca un con mare și maro deasupra piscinei în care ne aflam. A luat pe sus toate șezlongurile, toate umbrelele”

Last Updated on septembrie 2, 2024 (Video) Mini-tornadă la piscină, din senin. Martor. „Totul a început brusc, ca un con mare și maro deasupra piscinei în care ne aflam. A luat pe sus toate șezlongurile, toate umbrelele” 1

Au fost clipe de panică ieri şi la o piscină. Un fenomen meteorologic extrem, asemănător unei tornade, a făcut prăpăd. Mini-tornada a luat pe sus toate șezlongurile, toate umbrelele

Clienții unei piscine de la Balastiera Apa din județul Satu Mare au trăit momente de groază duminică, în jurul orei 17.30, când un vânt puternic asemănător unei tornade a distrus atmosfera de relaxare. Din senin, fără nori și fără urme de ploaie!

Vârtejul puternic a lovit cu o forță impresionantă, smulgând umbrelele și șezlongurile din loc. Chiar și greutățile de beton ale umbrelor nu au reușit să le țină la sol, acestea fiind aruncate în toate direcțiile de intensitatea vântului.

„Totul a început brusc, ca un con mare și maro deasupra piscinei în care ne aflam. A luat pe sus toate șezlongurile, toate umbrelele, cu tot cu pietrele de ancorare. Era plin de nisip și praf, foarte puternică. Ne-am panicat cu toții,” a declarat un martor ocular pentru presasm.ro. „Un domn a încercat să ne protejeze ca să nu fim loviți. După ce a trecut, a lăsat un prăpăd în urmă.”

Case distruse, afaceri puse pe butuci şi turişti care s-au trezit cu maşinile în mijlocul puhoaielor. Pagubele furtunii apocaliptice de pe litoral
În comuna Amzacea, şuvoaiele de peste un metru au măturat tot ce au prins în cale. Această familie a fost salvată în ultima clipă de pompieri. Bărbatul povesteşte cum şi-a luat fetiţa de 10 luni în braţe şi a fugit. “A trebuit să scot uşa de la dormitor să pot să urc pătuţul fetiţei. Să am timp să stârng ce am putut de jos, e jale. Toată casa e distrusă”, spune un bărbat. Parterul casei e distrus complet. Nimic nu mai poate fi recuperat. “Apa era la geam, avea jumătate de metru. WC-ul bolborosea. Şi masina e distrusă”, spune un bărbat, conform Observator Tv.

În Vama Veche, plaja a fost ruptă în două pe o porţiune
Acelaşi dezastru e şi la vecini. “Un metru jumătate a avut. Dormeam, au inceput tunete si fulgere. A inceput prin toate părtile să intre. A intrat toată apa peste mine. Am tras repede uşa. Am zis să vin in faţă să mă salvez”, spune o femeie. Autorităţile spun că nu au cum să îi ajute pe localnicii afectati de furtună.

“Aici e zonă inundabilă, oamenii ştiu asta, a mai fost acum 20 de ani”, a declarat Romică Stan, primarul din Amzacea. Potopul a pus închis şi multe afaceri de pe litoral. “Undeva la 90% sunt pagubele, nu am putut să recuperm nimic, mobilierul e din lemn si e distrus tot”, a declarat Alexandru Ropotă, proprietar.

Previous Story

Angajata unui magazin din Brașov surprinsă când arunca banii la gunoi

Next Story

Un polițist, într-o mașină cu numere de Brașov, a agresat un șofer începător