Video Brașov. Grădini amenajate în fața blocului. „Aici când m-am mutat erau nişte barăci, piatră. Am mai adus pământ cu maşinile, l-am mutat”

Last Updated on septembrie 16, 2024 Video Brașov. Grădini amenajate în fața blocului. „Aici când m-am mutat erau nişte barăci, piatră. Am mai adus pământ cu maşinile, l-am mutat” 1

Locatarii de la bloc încearcă să-și facă viața mai frumoasă.  Un bărbat din Brașov a creat o adevărată grădină urbană, printre betoanele de la oraș.

Dumitru este locatarul unui bloc din Brașov din 1992, iar din dorința de a se bucura de un petec de verdeață, acesta a îngrijit spațiul din fața ferestrelor sale. A adus pământ fertil, a plantat iarbă, flori, apoi a pus și câteva elemente decorative foarte speciale.

În prezent, mica grădină arată fabulos și fiecare locatar se bucură de inițiativa vecinului lor. „Aici când m-am mutat erau nişte barăci, piatră. Am mai adus pământ cu maşinile, l-am mutat. E copia bombardierului B-29 care a lansat bomba de la Hiroshima”, povesteşte un locatar, conform Gandul.

În altă parte a Brașovului, comunitatea de locatari dintr-un bloc a creat o superbă grădină în fața blocului. Pe lângă jardinierele cu flori și decorațiuni de grădină, aceștia au recreat chiar și un mic iaz, cu podeț

Autorităţile recomandă însă locatarilor să fie atenţi şi la ce spune legea. Dacă regulamentul de bloc nu este respectat, locatarii pot fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 500 şi 10.000 de lei.

Este interzis să intervină la arborii şi grădinile din jurul blocului. Această activitate este derulată de municipalitate, să nu îngrădească accesul vecinilor pentru că vorbim de proprietatea municipalităţii. Să aibă acces toţi cei care locuiesc în acel bloc”, conform Primăriei Braşov, scrie Observator TV.

Previous Story

Cutremur de 5,2, resimțit și la Brașov

Next Story

Un nou sanctuar pentru 100 de urşi, lângă Brașov. Vor fi hrăniți cu ajutorul dronelor