Uși decupate, prin care trece vasul de WC, la liceu. Profesoară: „Nu s-au mai găsit vase de toaletă de dimensiuni așa mici. Prin urmare, s-a luat decizia ca ușile să fie decupate”

Last Updated on septembrie 15, 2024 Uși decupate, prin care trece vasul de WC, la liceu. Profesoară: „Nu s-au mai găsit vase de toaletă de dimensiuni așa mici. Prin urmare, s-a luat decizia ca ușile să fie decupate” 1

Nedumerire pentru părinții unor elevi de liceu când au aflat metoda aleasă pentru modernizarea băilor. La toalete, din uși a fost decupat pentru a se putea intra în baie.

Fotografia cu una din ușile toaletelor utilizate de elevi ai Colegiului Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu a fost publicată de părintele unui elev, părinte care spune că a venit timp de două zile pentru a ajuta la curățenia de dinaintea începerii noului an școlar.

Investiție de două milioane de euro cu prezentare uși toalete, care nu fac parte din proiectul de reabilitare! Acestea sunt condițiile din unitatea de învățământ de care beneficiază copiii în 2024! Mai au un grup sanitar pe etajul renovat care este la fel de dezastru! Nimeni nu face nimic și nu se ia atitudine. Din contră, cadrele întreabă ce probleme avem cu toaletele că sunt funcționale!”, a comentat respectivul părinte după ce a publicat fotografia, potrivit Turnul Sfatului.

Imaginea a fost confirmată de Mihaela Filip, profesoara care ocupă și funcția de directoare a Colegiului Pedagogic din Sibiu. După cum a arătat și părintele, și Mihaela Filip a arătat că situația este mai veche și nu este rezultat al lucrărilor în urma cărora au fost montate ușile cu chei unicat, nemultiplicabile. Iar situația a apărut în urma unor reabilitări mai vechi, care au inclus și toaletele alocate elevilor din clasele ciclului primar, unde a fost realizată fotografia în discuție.

Vasele toaletelor au fost schimbate, dar nu s-au mai găsit vase de toaletă de dimensiuni așa mici precum cele care erau înainte în băile destinate ciclului primar. Prin urmare, s-a luat decizia ca ușile să fie decupate. E mai bine cu ușa decupată, care se închide, decât fără, nu?. Băile sunt curate, pot fi folosite foarte bine de elevi, asta este până la urmă important, nu?”, spune Mihaela Filip, directoarea colegiului.

Noi declarații, părinții nu își mai lasă copiii la grădinița din Sânpetru
Situație fără ieșire la Sânpetru. Părinții copiilor de la Grădinița cu Program Normal din localitate nu vor să-și mai lase micuții la grădiniță, după ce unitatea a fost mutată în Căminul cultural. Este un spațiu impropriu și în care ei spun că au văzut intrând la toalete și persoane străine.

Totul a început încă din primăvară. La momentul înscrierilor la grădiniță pe cele 50 de locuri la grădinița cu program prelungit au fost 112 cereri. Directorul unității școlare, Daniel Petrule, spune că a fost solicitat aviz de la Inspectoratul Școlar pentru înființarea a două noi clase, care a venit în 30 august. Spațiul existent în clădirea Grădiniței însă a fost insuficient pentru toate grupele. Așa încât grupele mijlocie și mare de la program normal au fost mutate la Căminul Cultural, de comun acord cu Primăria, dar temporar.

Am luat decizia ca fosta școală din Sânpetru să o transformăm în grădiniță. Lucrăm și aici la documentație, doar că este o chestiune de timp până vom putea deschide această locație și să primim copiii. Între timp, văzând că sunt solicitări mai multe decât locurile pe care le avem, noi am căutat, am identificat mai multe imobile pe rază comunei, dar din diverse motive nu am putut să semnăm un contract de închiriere. Această soluție de a duce copiii la căminul cultural a fost o soluție de ultimă instanță și este una provizorie, dar subliniez că la Caminul cultural sălile de clasă sunt renovate de către proprietari de curând și am spus că este o soluție temporară până vom reuși noi să finalizăm propria clădire și să putem să ducem copiii acolo, la școala veche”, a declarat edilul din Sânpetru, Marian Arhire.

Într-un mesaj scris trimis redacției Radio România Brașov FM, un părinte spune: „Copiii de la grupa mare și mijlocie a Grădiniței cu program scurt din Sânpetru au fost dați afară din sediul de anul trecut și mutați cu forța (fără ca părinții să fie anunțați) la căminul cultural (o ruină plină de mucegai și igrasie total neconformă pentru acești copii). Părinții sunt foarte revoltați. Nu își vor mai duce copiii la grădiniță până nu se găsește o soluție”.

Directorul Daniel Pătrule susține că la Căminul Cultural, grupele au fost relocate la etaj, unde spațiile sunt conforme. Toaletele pe care le folosesc copiii sunt la parter și părinții spun că aici ar fi intrat și persoane străine. Mai mult, ar fi reclamat și treptele.

”Acolo sunt scări la care noi am pus mână curentă, am pus bandă antialunecare. Sunt vreo 15 trepte din gresie. A căzut un copil, nu doi, dar era cu părintele de mână. S-a întâmplat în prima zi la redeschidere anului și nu a depins de noi. Jos, când se intră în căminul cultural, pe partea dreaptă, sunt toaletele, există toalete de băieți și toalete de fete. Toaletele de fete, am vorbit cu parohie ortodoxă, sunt numai ale noastre, n-o să mai intre altcineva acolo. Noi închidem, avem cheie și este foarte curat acolo. Faza cu intratul că este lângă cârciumă, nu este nicio cârciumă. În capăt, acolo unde întoarce RAT-ul este un magazin alimentar în care sunt anumiți indivizi care își cumpără, dar nu este cârciumă”, a spus directorul Grădiniței, Daniel Petrule.

Previous Story

„Șacalul” și-a ucis a doua victimă chiar în ziua în care a mers să semneze controlul judiciar la Poliție. Era filat, înregistrat dar procurorii nu înțelegeau la ce se referă

Next Story

(Video) Oprit de jandarmi cu scandal. Un bărbat cu copilul în brațe a vrut un selfie cu ursul pe Transfăgărășan. Pădurar: „Ursul era în spatele cuștii acolo, noi așteptam să intre”