Unde va ninge în acest weekend. Cod portocaliu de ploi torențiale extins pentru Brașov

Last Updated on septembrie 28, 2024 Unde va ninge în acest weekend. Cod portocaliu de ploi torențiale extins pentru Brașov 1

Meteorologii anunță ninsori în acest weekend, în mai multe zone din țară. Conform prognozelor, cele mai afectate vor fi zonele montane înalte din Carpați, unde vor apărea primele ninsori ale sezonului. Temperaturile vor scădea brusc, ajungând sub zero grade Celsius pe timpul nopții.

Masivul Făgăraș, Retezat și Parâng sunt printre regiunile unde se vor înregistra precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, conform stiripesurse.ro. Cei care planifică excursii la munte în acest weekend ar trebui să fie pregătiți pentru condiții de iarnă.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, la altitudini de peste 1700 m, în special în Carpații Orientali, se așteaptă precipitații mixte, care vor adăuga un nou strat de zăpadă pe pârtiile de schi.

Ploi și lapoviță în zonele joase
În zonele mai joase ale Transilvaniei și Moldovei, se preconizează ploi combinate cu lapoviță spre finalul weekendului. Localitățile de la poalele munților ar putea experimenta primele fulguieli, însă ninsoarea nu va fi semnificativă.

Temperaturile în aceste regiuni vor scădea, iar dimineața și seara vor atinge valori apropiate de zero grade. În sudul țării și în București, deși nu se așteaptă ninsoare, vremea va deveni mult mai rece, cu vânt puternic și ploi izolate.

Capitala și regiunile învecinate vor trebui să mai aștepte câteva săptămâni până la primele semne serioase de iarnă, însă scăderea temperaturilor din acest weekend ne va pregăti pentru sezonul rece.

Cod portocaliu extins (și) pentru Brașov
Meteorologii de la ANM au revizuit harta cu codurile galben și portocaliu de alertă. Astfel, întreg județul Brașov este cuprins în codul portocaliu de ploi torențiale și abundente valabil în perioada 29 septembrie, ora 8.00 – 29 septembrie, ora 20.00, scrie mytex.ro.

Unde va ninge în acest weekend. Cod portocaliu de ploi torențiale extins pentru Brașov 2

În intervalul menționat, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și sudul Transilvaniei vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50-70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp”, au detaliat meteorologii.

Totodată, cei de la ANM au prelungit perioada de alertă, pentru intervalul 29 septembrie, ora 20.00 – 30 septembrie, ora 10.00, județul Brașov fiind inclus, de asemenea, în cod portocaliu de ploi torențiale și persistente și vânt puternic (foto).

În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, estul și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 40-60 l/mp și local peste 70 l/mp. Vântul va avea intensificări, temporar cu rafale în general de 70-85 km/h”, conform meteorologilor.

Previous Story

Accident Brașov. Un pompier a murit după ce a intrat cu mașina sub un TIR. Șoferului TIR-ului dormea în cabină. „M-am trezit din somn, m-a trezit impactul”

Next Story

Pompier chemat la un accident pe E70 își găsește soția moartă. Cu doar două zile înainte, Gabriela şi Dan îşi aniversau fiica de 14 ani: „A salvat zeci de vieți, dar nu și-a putut salva soția”