Un bărbat a condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Medic: „Când a ajuns la spital, abia putea respira, avea buzele și fața umflate”

Last Updated on septembrie 26, 2024 Un bărbat a condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Medic: „Când a ajuns la spital, abia putea respira, avea buzele și fața umflate” 1

Un bărbat de 80 de ani și-a salvat viața după ce a plecat la spital când și-a dat seama că este în șoc anafilactic. A plecat cu mașina iar când a ajuns la spital se afla deja în stare critică.

Totul a început în momentul în care bărbatul a simțit că îi este din ce în ce mai greu să respire, în timp ce spăla butoaiele de vin, la o proprietate din localitatea Osoi, Iași. După ce a realizat că se confruntă cu o situație critică, s-a urcat la volan și a condus singur spre cel mai apropiat spital. Deși se afla în șoc anafilactic, care îi punea viața în pericol, a reușit să parcurgă 20 de kilometri până la Spitalul de Urgență din Iași.

A condus pe timp de noapte, în condiții extrem de dificile din punct de vedere fizic, dar a reușit să ajungă la spital după aproximativ 30 de minute. Odată ajuns, acesta s-a prăbușit, fiind imediat preluat de personalul medical care a acționat rapid pentru a-l stabiliza.

„Când a ajuns, abia putea respira, avea buzele și fața umflate. S-a dat jos din mașină și a intrat în stare critică. Imediat a fost preluat de medicul nostru din zona de resuscitare și a fost intubat, deoarece nu mai putea respira. A primit adrenalină, dar aceasta nu a avut efect inițial. A fost pus pe ventilator și a beneficiat de un tratament complex, inclusiv plasmă”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, conform , preluat de Kanal D.

Bărbatul a fost salvat în ultima clipă
Medicii au subliniat că decizia bărbatului de a pleca spre spital i-a salvat viața, deoarece, dacă ar fi rămas la proprietate, fără ajutor, ar fi riscat să intre în stop cardio-respirator, fără nicio șansă de a fi salvat.

Medicii spun că fenomenele de șoc anafilactic se pot dezvolta în câteva minute, poate chiar și ore, însă cea mai sigură soluție în aceste situații este să apelăm 112 dintr-o zonă accesibilă și să cerem ajutor, scrie digi24.

Previous Story

Brașovul este considerat cel mai atractiv oraș din România pentru locuire

Next Story

Coca-Cola și Pepsi, acuzate că și-au schimbat rețeta. Mihaela Bilic: „Schimbă radical efectul produsului”. Răspunsul Coca Cola