Trupurile a doi brașoveni care s-au înecat în Marea Neagră încă plutesc pe mare. Autoritățile nu au reușit recuperarea lor până acum

Last Updated on septembrie 6, 2024 Trupurile a doi brașoveni care s-au înecat în Marea Neagră încă plutesc pe mare. Autoritățile nu au reușit recuperarea lor până acum 1

Autoritățile au explicat și astăzi că nu pot recupera trupurile a două persoane care s-au înecat la începutul săptămânii în zona Gura Portiței.
Surse Biz Brașov susțin că una dintre victime, un brașovean în vârstă de 63 de ani făcea baie și a fost luat de curenți, moment în care prietenul lui, care pescuia în zonă, un brașovean în vârstă de 59 de ani a sărit să îl salveze.

Amândoi au dispărut la scurt timp în valuri, la gura de vărsare a Braţului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră. Deși au trecut 6 zile de atunci și două cadavre au fost văzute plutind în zona Gura Portiței, autoritățile susțin că nu au reușit recuperarea brașovenilor.

Autoritatea Navală Română a anunţat, marţi, că a început o operaţiune de recuperare a două trupuri neînsufleţite care pluteau în zona Gura Portiţei, alerta fiind dată de un pescador aflat în zonă. Ciudat este că Autoritatea Navală Română a emis doar vineri un comunicat despre rezultatul acestei acțiuni.

Operaţiunea de recuperare a celor două corpuri neînsufleţite, desfăşurată în data de 3 septembrie, la aproximativ şapte mile sud-est de Gura Portiţei, a fost dificilă din cauza degradării accentuate a acestora, urmare a temperaturilor ridicate, fapt care a impus limitări în acţiunile echipelor de intervenţie. Vizibilitatea redusă pe timpul nopţii, coroborată cu condiţiile hidrologice din zonă, nu au permis monitorizarea continuă a trupurilor neînsufleţite, ceea ce a condus la imposibilitatea recuperării acestora”, au transmis, vineri, reprezentanţii Autorităţii Navale Române, conform Observator Tv.

ANR a anunţaat, marţi, că a început o operaţiune de recuperare a două trupuri neînsufleţite care pluteau în zona Gura Portiţei, alerta fiind dată de un pescador aflat în zonă. Aceste corpuri ar putea fi ale celor doi bărbaţi, în vârstă de 59 şi 63 de ani, care au fost daţi dispăruţi în 31 august, după ce s-au îmbăiat la gura de vărsare a Braţului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră.

Previous Story

16 ani de SMURD la Brașov. 120.000 de intervenții, mii de vieți omenești salvate și aproape 130.000 de persoane asistate medical, dintre care mai bine 14.000 au fost copii

Next Story

Aeroportul Brașov. Fly Lili anunță curse spre Madrid și noul program de iarnă