Tanti Luța, eroina care și-a salvat 20 de vecini de la înec. „Oamenii strigau în disperare că nu mai pot să trăiască şi să vină cineva să îi ajute. Şi i-am tras. 20 de persoane ne-am urcat aici în pod şi am supravieţuit”

Last Updated on septembrie 18, 2024 Tanti Luța, eroina care și-a salvat 20 de vecini de la înec. „Oamenii strigau în disperare că nu mai pot să trăiască şi să vină cineva să îi ajute. Şi i-am tras. 20 de persoane ne-am urcat aici în pod şi am supravieţuit” 1

Tanti Luța este eroină pentru 20 de persoane care au fost salvate de la înec în Galați.  Văzând inundațiile devastatoare, tanti Luța nu a stat pe gânduri și a salvat nu mai puțin de 20 de vecini. Un alt bărbat a luat rapid barca și a scos din ape un cioban care se urcase pe un acoperiș, potrivit Observator. Din păcate, digurile de salvare mai au de așteptat, pentru că multe proiecte au rămas doar pe foaie.

Oamenii strigau în disperare că nu mai pot să trăiască şi să vină cineva să îi ajute. Şi i-am tras, că nu am avut încotro. 20 de persoane ne-am urcat aici în pod şi am supravieţuit. 20 de oameni, femei, copii, cu toţi ne-am urcat. Fără scară, scara era afară, în apă. Ne-am suit pe dulapul ăsta, sus”, a povestit femeia în vârstă de 69 de ani, conform RTV.

Printre cei 20 de oameni pe care femeia i-a salvat s-au numărat și copii, dar și vârstnici de 80 de ani. Toți au așteptat până la 15 ore până când apele s-au mai retras, apoi au mai coborât.

28 de persoane care au scăpat cu viaţă. Dacă nu eram eu şi nu veneau la mine, nu reuşeau să ajungă la şosea, se înecau. Mă bucur din toată inima că am reuşit să fac o faptă bună, să scap atâtea vieţi”, a mai spus femeia.

Ciclonul Boris a fost atât de nemilos din două motive
Foarte pe scurt, ciclonul Boris s-a format la întâlnirea unor mase de aer rece din nordul Europei, cu mase de aer mediteranean foarte cald, care se deplasau de la sud la nord. În plus, o masă de aer rece a rămas izolată într-o atmosferă mai caldă, iar asta a dus la precipitații violente și scăderi dure de temperatură, scrie Hotnews.

Furtuna Boris a fost atât de gravă din două motive.
Primul: aerul rece din nord s-a amestecat cu umezeala provenită din apele neobișnuit de calde ale Mediteranei și Mării Negre. Al doilea factor: o zonă de presiune scăzută a rămas blocată între arii de presiune ridicată situate atât de la est, cât și la vest. Furtuna a rămas izolată de curentul jet și a tot atras în Europa centrală aer plin de umezeală, din zona extrem de caldă a Mediteranei.

Contextul este important pentru a înțelege gravitatea ciclonului: vara lui 2024 a fost cea mai caldă din istorie în România și în țările Europei Centrale. În plus, prima săptămână din septembrie a adus temperaturi record de peste 35 °C în centrul Europei și de peste 30 °C în Scandinavia. Câteva zile mai târziu, în locurile unde erau temperaturi de vară au ajuns să fie maxime de final de toamnă.

Previous Story

A apărut aplicația care te ajută să reciclezi fără să ieși din casă. Ambalajele SGR sunt luate direct de acasă

Next Story

Un șofer din Brașov a fost implicat într-un accident pe DN 11. Un tânăr de 20 de ani a murit, iar alte două persoane au fost grav rănite