Primarul din Sfântu Gheorghe: „Aeroportul de la Brașov este și Aeroportul nostru. Putem spune că am făcut ceva bun și se vede că oamenii din zonă, atât din Secuime, cât și din Țara Bârsei, au avut nevoie de acest aeroport”

Last Updated on septembrie 20, 2024 Primarul din Sfântu Gheorghe: „Aeroportul de la Brașov este și Aeroportul nostru. Putem spune că am făcut ceva bun și se vede că oamenii din zonă, atât din Secuime, cât și din Țara Bârsei, au avut nevoie de acest aeroport” 1

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, se arată mulțumit de construcția Aeroportului Brașov, care nu ar fi fost construit fără ajutorul major, politic, al UDMR, care a deblocat finanțările și autorizațiile la București.

Aeroportul de la Brașov este și Aeroportul nostru, așa că am cerut niște date în ceea ce privește zborurile Brașov-Budapesta, și pot să spun că cifrele arată foarte bine. În luna iulie au fost 5.244 de pasageri, din care 2.708 dus și 2.536 întors, iar în august au fost 5.969, din care 2.873 încoace și 3.096 spre Budapesta.

Cei mai mulți au fost pe 20 august, de Ziua Ungariei, probabil au fost foarte mulți care au mers să vadă artificiile. În ceea ce privește rata de ocupare a avioanelor, este undeva între 85% și 90%, în condițiile în care au fost și aeronave mai mari câteodată, având în vedere că s-au vândut multe bilete. Putem spune că am făcut ceva bun și se vede că oamenii din zonă, atât din Secuime, cât și din Țara Bârsei, au avut nevoie de acest aeroport. Cred că orice companie de transport trebuie să fie mulțumită dacă are o rată de ocupare de 80-90%, în medie”, a declarat primarul Antal Árpád, citat de weeradio.ro.

Compania maghiară Wizz Air a introdus zborurile către și dinspre capitala Ungariei pe data de 2 iulie, de atunci săptămânal fiind operate 3 zboruri, în zilele de marți, joi și sâmbătă.

Aeroportul Braşov urcă în clasamentul numărului de pasageri din România
Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav urcă pe locul 9 în clasamentul aeroporturilor din România în ceea ce privește traficul de pasageri. 34.038 de pasageri au fost transportați de la și către Brașov GHV în luna august 2024, scrie brasov.net.

În ceea ce privește traficul de marfă, în luna august 2024 Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav ocupă locul 5 cu 72,40 tone transportate.

Conform Asociaţiei Aeroporturilor din România, aproape 2,8 milioane pasageri au tranzitat aeroporturile românești pe parcursul lunii august, cu 14% mai mulți decât în aceeași perioadă a anului 2019 și cu 8% mai mulți decât în luna august a anului trecut.

Din totalul pasagerilor înregistrați pe aeroporturile din România în luna august a acestui an, 64% au călătorit pe rute din interiorul spațiului Schengen.

Previous Story

Mâncarea la pungă făcută în Brașov va fi livrată și în străinătate: „Au adus ei trei preparate pe care le vom găti“

Next Story

Trei fetiţe de 11 ani, lovite de un şofer care a adormit la volan. Copilele se întorceau de la şcoală