O femeie care strângea gunoaie în curte, nu știa că un om al străzii se mutase la ea. Individul a precizat că a intrat în casă, iar acolo erau aceleași gunoaie, inclusiv în frigider

Last Updated on septembrie 11, 2024 O femeie care strângea gunoaie în curte, nu știa că un om al străzii se mutase la ea. Individul a precizat că a intrat în casă, iar acolo erau aceleași gunoaie, inclusiv în frigider 1

Surpriză totală pentru o femeie care strângea gunoaie în curte. un om al străzii se mutase la ea. Aceasta a trăit spaima vieții ei când s-a trezit în casă cu un om al străzii care, culmea, o amenința că sună la Poliție dacă nu părăsește curtea imobilului. Intrusul crezuse că locuința este părăsită.

Însă, aceste aspecte nu i-au impresionat pe magistrați, care l-au condamnat la 6 luni de închisoare. Și cum el este recidivist, pedeapsa finală este de 6 luni și 494 de zile de închisoare. Apelul se va judeca în data de 24.10.2024.

Daniel Iuga a fost trimis în judecată pentru violare de domiciliu, iar în data de 16.07.2024 a fost condamnat la 6 luni și 494 de zile de închisoare, întrucât fapta a fost săvârșită în stare de recidivă postcondamnatorie, scrie focuspress.ro.

Audiat în cauză, Iuga a spus că, în timp ce mergea pe o stradă al cărei nume nu-l cunoaște, la un moment dat a văzut o poarta deschisă la un imobil, iar în curte erau multe gunoaie, chiar și de jumătate de metru. În poartă erau niște chei și, crezând că acel imobil este abandonat, a luat cheile și a decis să locuiască acolo, pentru că nu avea unde, fiind om al străzii.

În continuare, a precizat că a intrat în casă, iar acolo erau aceleași gunoaie, inclusiv în frigider. A așteptat să vadă dacă vine cineva și nu a venit nimeni, iar la ora 1.00 a apărut o persoană la poartă, moment în care a strigat la ea să nu intre în curte pentru că o să cheme Poliția. În schimb, a sunat femeia la Poliție, fiind proprietara, adică Luminița M. Poliția a sosit la fața locului, dar proprietara nu a dorit să-i lase să intre în casă de rușine pentru că era mizerie.

Cât despre situația gunoaielor din curte, unul dintre vecini le-a spus oamenilor legii că nu mai suportă situația. S-a mutat în cartierul respectiv în anul 2019, iar de atunci a avut o serie de neînțelegeri cu Luminița M., din cauza gunoiului din curtea acesteia. Între locuinţele lor au un gard de doi metri. Știe că vecina sa strânge cu mașina gunoaie de la toate ghenele din Constanța și le aduce în curte la ea. Mirosul este îngrozitor și sunt chiar și șobolani.

Un apartament din Baia Mare a fost curățat de tone de gunoaie prin Ordonanță Președințială. Proprietara și fiica ei, duse la Spitalul de Boli Infecțioase
Recent, Polițiștii locali din Baia Mare au pus în aplicare o sentință a Judecătoriei Baia Mare folosindu-se de o Ordonanță Președințială și au scos gunoaiele dintr-un apartament din oraș, relatează portalul local de știri Ziar MM.

O femeie care strângea gunoaie în curte, nu știa că un om al străzii se mutase la ea. Individul a precizat că a intrat în casă, iar acolo erau aceleași gunoaie, inclusiv în frigider 2

Ca urmare a numeroaselor sesizări venite de la cetățenii care locuiesc în zonă, au fost demarate demersurile legale, de către autoritatea publică locală a municipiului Baia Mare. După mai multe încercări de a lua legătura cu proprietara apartamentului, în jurul orelor 11.00 aceasta a deschis, iar cei prezenți, reprezentanți ai instituțiilor menționate, au efectuat operațiunea de igienizare și curățare a imobilului, cu angajați ai S.P.A.U. Baia Mare”, a comunicat Poliția Locală, conform Libertatea.

„În urma constatării, se estimează că în apartamentul cu două camere, în care locuiesc două femei, se găsesc tone de deșeuri”, a transmis și Instituția Prefectului de Maramureș.

Cele două locatare, mamă și fiică, în vârstă de 63, respectiv 27 de ani, au fost transportate cu Serviciul de Ambulanță la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, urmând a le fi efectuată evaluarea pentru a stabili starea de sănătate a acestora. Ambele vor fi date în grija Direcției de Asistență Socială și a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, până la punerea în siguranță a imobilului, prin debarasarea deșeurilor, dezinsecție, deratizare, igienizare, dezinfectarea și eliminarea oricărui risc care ar putea periclita sănătatea publică”, a mai comunicat Prefectura.

Previous Story

La Spitalul Județean Brașov, la fel ca în spitalele occidentale. Medicul cardiolog Alexandru Ispas: „Ne putem compara fără niciun fel de problemă cu spitalele din Vest”

Next Story

Elevii care deranjează orele să fie trimiși la bibliotecile școlare, nu la sălile de detenție. „Au existat mereu situații în care un cadru didactic a fost nevoit să îi arate ușa unui elev care deranja permanent ora”