O femeie a primit acordul judecătorilor să intre cu forța în apartamentul vecinei, să facă curățenie

Last Updated on septembrie 11, 2024 O femeie a primit acordul judecătorilor să intre cu forța în apartamentul vecinei, să facă curățenie 1

O femeie s-a săturat de mizeria adunată în apartamentul vecinei și a mers la tribunal pentru a cere judecătorilor voie să facă ordine.
De ani de zile locatara adună deșeuri în locuință și nu se îndură să arunce nimic. Oamenii din bloc spun că mirosul este insuportabil, dar că nu s-au putut înțelege niciodată cu pensionara. Unii dintre ei au fost martori la proces.

Cei care intră în scara unui bloc din Iași sunt întâmpinați de un miros înțepător, care pare să vină de la un singur apartament al unei pensionare în vârstă de 69 de ani.

Locatară, pentru Știrile Pro Tv: „Mizerie, gândaci, șobolani. Un apartament neîngrijit. Seara când își trage ușa, ați văzut că sunt doua uși, în momentul în care s-a deschis e destul un minut, 30 de secunde să fie ușa deschisă și mirosul iese.
Reporter: Se simte și în apartament?
Locatară: Se simte, eu mi-am schimbat ușa recent doar din cauza asta, pentru că nu se mai putea vara sta în casă, venea mirosul de pe scară”.

Locatară: „E ceva insuportabil. Nu vrea să înțeleagă, i-am spus, dar ne face cu ou și cu oțet, ne sare în cap. Adună de pe la gunoi, toate, tot ce găsește aduce în casă, tot. E ceva de groază. Șapte șobolani erau, șapte, pe balcon la ea”.

Una dintre vecinele femeii și-a încercat norocul și a mers în instanță, supărată că reclamațiile făcute la diverse instituții locale nu au avut niciun efect.

Alina Mihaela Rotaru, reclamantă: „Altă cale nu am găsit, după numeroase sesizări care le-am făcut către DSP, Direcția de asistență socială, poliția locală, către primărie, și nu s-a soluționat de niciun fel.
Reporter: Ce vi s-a spus?
Alina Mihaela Rotaru, reclamantă: Că nu este de competenta lor”.

Prin avocata ei, vecina pensionarei a cerut emiterea unei ordonanțe președințiale prin care femeia respectivă să fie obligată să își facă, de urgență, curățenie în casă și să aibă grijă ca situația să nu degenereze din nou.

Alina Mihaela Rotaru, reclamantă: „Soluționarea asta a fost, ca eu, dacă ea nu își face curat, eu să am acces și să fac curat pe cheltuiala mea, după care prin executare silită îmi voi recupera banii cheltuiți, de la dumneaei”.

Pensionara a făcut apel, dar magistrații i-au respins cererea, așa că sentința a devenit definitivă. Dacă peste șase zile femeia nu își curăță locuința, vecina ei va fi autorizată să intre în apartament, pentru a face curățenie, într-un anumit interval orar.

Botoșăneni terorizați de un vecin care depozitează gunoaie. „Îndrăznim să îl întrebăm ce face, să nu fim de acord cu el” 
Veniți în ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), botoșănenii au relatat faptul că un vecin de-al lor adună în mod continuu gunoaie. Situația este cunoscută și de Poliția Locală, însă nu pare să se rezolve. Din contra, polițiștii cheamă angajații Urban Serv să adune gunoaiele, iar după ce ei pleacă bărbatul o ia de la capăt, conform stiribotosani.ro.

Avem un vecin care adună continuu, continuu de la gunoi diverse lucruri. Am chemat Poliția Locală de doi ani de zile de cel puțin șase ori. Problema este că Poliția Locală cheamă Urban Serv, curăță, dar domnul continuă să adune gunoaie”, a declarat o femeie care locuiește în acel bloc.

Problema cea mai mare și care i-a determinat pe oameni să fie prezenți în ședința ATOP este reprezentată de faptul că a început să îi agreseze atât verbal, cât și fizic.

Problema cea mai mare nu este că doar continuă să adune gunoaie, ci faptul că a început să ne agreseze prima dată verbal și de acum fizic, pentru că am chemat Poliția Locală, pentru că îndrăznim să îl întrebăm ce face, pentru că îndrăznim să nu fim de acord cu el”, a declarat aceeași femeie.

Botoșăneanca a povestit că pe data de 11 iulie i-ar fi spart telefonul mobil, iar pe data de 19 august, adică la aproximativ o lună distanță de la primul incident, a ajuns la spital după ce i-ar fi dat peste ochi.

Pe mine și pe soțul meu ne-a agresat atât fizic, cât și verbal. M-a agresat fizic. Pe data de 11 iulie mi-a spart telefonul. Pe 19 august am fost la Urgențe, mi-a dat peste ochi. Apropo de Poliție, dar nu m-a întrebat nimeni între 11 iulie și 19 august nici măcar cum mă cheamă. Am primit hârtie, s-a instituit dosar penal și pentru prima infracțiune, și pentru a doua”, a adăugat femeia.

Previous Story

Miliardarul brașovean Ion Țiriac a uitat 10 ani că deține două modele Ferrari 

Next Story

Brașov. Două accidente grave pe Valea Bogăţii și la Perşani. Un copil de 7 ani și 4 adulți au fost răniți