O femeie a povestit cum mama i-a murit în brațe la inundații. „Am deschis ușa și a venit apă și ne-a luat”

Last Updated on septembrie 17, 2024 O femeie a povestit cum mama i-a murit în brațe la inundații. „Am deschis ușa și a venit apă și ne-a luat” 1

O femeie a povestit corespondentului Antena 3 CNN Laurențiu Rădulescu cum i-a ținut capul mamei sale deasupra apei ca să nu se înece în momentul când puhoaiele au umplut casa în miez de noapte.

Chiar dacă a reușit să o salveze de la înec, inima femeii a cedat şi s-a stins din viaţă chiar în braţele fiicei.
“Am zis: mama, hai că trebuie să ieșim că ne inundă și și-a luat ea medicamentele. Când ne-am pregătit, am deschis ușa și a venit apă și ne-a luat. Am zis mama nu mai putem să ieșim, ne înecăm și ne-am urcat pe un fotoliu și am stat.

Am stat aproape 7 ore cu ea în picioare și în frig și în apă aia. Și zice: mama nu mai pot de frig, mă doare foarte tare spatele, picioarele și zic: mama, te rog, mai rezistă puțin.

Apa era deja până aicea și încercăm cumva să-i ridic capul să nu înghită apă, da a mai înghițit și apă și a murit. După aia s-a uitat în ochii mei, a pus capul pe umerii mei și gata, aia a fost”, a povestit femeia.

Noi inundații în județul Galați, după o rupere de nori. Primar: „Plouă în continuare și nu știm ce se întâmplă”
Inundații în comuna Cuca, din județul Galați, unde este în vigoare un cod galben de ploi torențiale. Apa curge cu putere pe străzile comunei. „Plouă în continuare și nu știm ce se întâmplă mai la nord, pe coline”, a declarat primarul localității, în direct la Antena 3 CNN.

„Din amonte vine cu o deschidere de 100 de metri plin cu o jumătate de metru de apă, chiar și mai bine. Dar, pârul reușește să preia, iar în zona podurilor, încă curge apa. Din păcate, încă plouă în continuare și nu știm ce se întâmplă mai la nord, pe coline”, a declarat primarul comunei Cuca, Vlad Mihăiță.

Acesta spune că oamenii nu au fost încă evacuați, dar nu exclude o astfel de măsură dacă apa continuă să crească.

N-am evacuat nimic, încă la oamenii aceia nu putem ajunge, dar doar în curți suntem afectați. Dacă va ploua la fel, vom trece la evacuarea persoanelor respective. Avem cod galben, 15-20 de litri. A plouat mai mult în partea de nord și apa vine de acolo foarte tare. Ce vă pot spune, a scăzut unde acum o jumătate de oră, acum se vede câmpul”, a mai spus acesta.

Patriarhia Română: Ajutor de 100.000 de lei pentru persoanele afectate de inundaţii
Persoanele afectate de inundaţii în judeţul Galaţi au primit un sprijin financiar în valoare de 100.000 de lei din Fondul Filantropia al Patriarhiei Române, anunță tvrinfo.ro.
Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române, întreaga sumă a fost virată încă din 14 septembrie în contul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, eparhie în care se află localităţile care au suferit cel mai mult din cauza inundaţiilor.

De asemenea, în următoarele două săptămâni, se va desfăşura o colectă la nivelul tuturor unităţilor de cult – parohii şi mănăstiri – din Arhiepiscopia Bucureştilor, toate fondurile urmând să fie virate eparhiilor afectate, în vederea ajutorării sinistraţilor.

„În urma inundaţiilor masive din judeţele Galaţi, Argeş şi Vaslui, dar şi din alte zone ale ţării, facem un apel la solidaritate creştină cu sinistraţii, victimele vulnerabile social şi familiile îndoliate. Patriarhia Română se alătură instituţiilor şi autorităţilor centrale şi judeţene în efortul de sprijinire a semenilor noştri care trec prin momente de grea suferinţă”, preciza Patriarhia.

Previous Story

Doi copii răniți după ce mama lor a virat stânga și nu a văzut autobuzul care vine

Next Story

Alți 52 de pompieri de la ISU Brașov au plecat la inundațiile de la Galați