Noul stadion al Brașovului, aprobat de CNI: 30 de milioane de euro

Last Updated on septembrie 7, 2024 Noul stadion al Brașovului, aprobat de CNI: 30 de milioane de euro 1

Comisia Tehnico-Economică a Companiei Naționale de Investiții a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru construcția noului stadion Tineretului.

Valoarea totală a investiției aprobate este de 138.368.826,79 lei (cu TVA), iar contribuția administrației locale este de 6.826.855,68 lei (fără TVA). În perioada următoare se vor face pașii pentru obținerea hotărârii de guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, iar apoi contractarea lucrărilor de proiectare și lansarea execuției propriu-zise.

Acest proiect va contribui semnificativ la dezvoltarea infrastructurii sportive din Brașov și va aduce beneficii pe termen lung comunității noastre”, a anunțat Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, viitor președinte al Consiliului Județean Brașov de luna viitoare, citat de Biz Brasov.

Conform proiectului, noul stadion al Braşovului va fi construit la standarde UEFA şi va avea o capacitate de 9.716 locuri, împărţit în 4 corpuri – tribuna 1, tribuna 2, peluza 1 şi peluza 2. Toate locurile spectatorilor vor fi acoperite integral. Termenul estimat pentru proiectare şi execuţie este de 29 de luni.

Proiectul viitorului stadion al Tineretului din Brașov a primit avizul de mediu
Proiectul viitorului stadion al Tineretului, pe care îl are în plan Primăria Brașov, a primit avizul de mediu. Valoarea proiectului este estimată la aproape 150 de milioane de lei și ar trebui finalizat în 29 de luni, după ce încep etapele de execuție, transmite G4 Media.

Potrivit memoriului tehnic depus la APM Braşov, din actualul stadion va mai fi păstrată doar suprafaţa de joc. În schimb, vor fi demolate tribunele şi celelalte construcţii, având în vedere că acestea au ajuns într-o stare avansată de degradare.

În cadrul ședinței Comisiei de analiză tehnică, care a avut loc la sediul Agenției pentru Protecția Mediului, unde au participat și autoritățile abilitate, s-a analizat documentația depusă de către Primărie în vederea obținerii acordului de mediu pentru proiectul «Construire Stadion Tineretului» și în final s-a luat decizia de aprobare de dezvoltare a acestui proiect. Ca și autoritate, dar și ca fan al sportului brașovean, considerăm că Brașovul trebuie și merită să aibă un stadion modern și o echipă-fanion reprezentativă, așa că să strigăm cu toții «Hai, Brașovul!»”, a spus directorul APM Brașov, Ciprian Băncilă.

 

Previous Story

Elev arestat pentru falsificarea de adeverințe medicale. Le-ar fi folosit pentru a-și motiva absențele la liceu

Next Story

Actorul Michele Morone, în vizită la Braşov: „Ce minunat în România, o țară frumoasă. Tocmai de aceea vreau să scriu acest mesaj”