Ninge în Poiana Brașov. ANM a emis Cod Galben de ninsoare. Zonele vizate

Last Updated on septembrie 30, 2024 Ninge în Poiana Brașov. ANM a emis Cod Galben de ninsoare. Zonele vizate 1
Ninge și în Poiana Brașov. Duminică a plouat torențial în aproape tot județul Brașov, iar la munte precipitațiile s-au transformat în lapoviță și ninsoare. Azi-noapte a nins în Masivul Postăvarul, iar stratul de zăpadă depășește 5-6 centimetri, scrie Radio România Brașov.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de ploi și ninsori pentru mai multe regiuni ale țării, valabilă până marți, 1 octombrie. Regiunile afectate includ Moldova, Dobrogea și părți din Muntenia, precum și zonele montane din Carpații Orientali și Meridionali, unde se așteaptă ninsori la altitudini mari, conform Stiripesurse.ro.

Elena Mateescu, șefa ANM, a precizat că, deși s-au înregistrat temperaturi ridicate în zilele anterioare, o răcire bruscă va aduce fenomene de iarnă la altitudini înalte. Avertizările meteo ar putea fi extinse, cu posibile coduri portocalii sau chiar coduri roșii în sudul Moldovei și nord-estul Munteniei, în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice severe.

Costi Hodas: „A sosit prima zăpadă în Poiana Brașov!!!!”

DRDP Craiova: Pe DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului (Transalpina), din cauza temperaturilor scazute, s-au înregistrat precipitații sub formă de ninsoare. Pe partea carosabilă s-a depus un strat de aproximativ 1 cm de zăpadă și izolat pot exista porțiuni cu gheață.
Se intervine cu un utilaj dotat cu lamă și răspânditor de material antiderapant.
Reamintim ca programul de acces pe sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului este în intervalul orar 09⁰⁰- 20⁰⁰.

Hotel Alpin Rarău: „Bună dimineața de pe Rarău! Vă dorim o zi minunată, plină de liniște și bucurie ☃️❤️❄️”

Visit Vatra Dornei: „🤗 S-a așternut și prima zăpadă! ❄️ 📸 Schitul Sfântul Nectarie – Bârnărel”
Ninge în Poiana Brașov. ANM a emis Cod Galben de ninsoare. Zonele vizate 2

Ninge în Poiana Brașov. ANM a emis Cod Galben de ninsoare. Zonele vizate 3

Previous Story

Ninge pe Transfăgărăşan, în Rarău, pe Transalpina. 6 persoane evacuate în județul Brașov, 5.000 de persoane evacuate la nivel național din cauza inundațiilor

Next Story

Românii se mută la Brașov. 3.000 de noi locuitori cu acte în regulă, în 6 luni