Last Updated on septembrie 3, 2024
Mitică Dragomir a dezvăluit că a făcut multă foame în tinerețe, mai ales când s-a întors de la Făgăraș la Craiova. Dumitru Dragomir s-a aflat în hora celor peste 3,8 milioane de români care, după recalculare, au avut parte de pensii majorate. ”Oracolul din Bălcești” poate spune că se află în categoria celor privilegiați.
”Mi-au mai dat vreo 25 – 30 de milioane vechi (2.500 – 3.000 de lei). Păi, bă, frate, dacă am plătit, iau pe contribuție. Eu am avut salariu 15.000 de dolari pe lună. Plăteam 6.000 la stat, lună de lună.
Păi, dacă până la 70 de ani am avut salariul ăsta și am plătit la stat, nu am dreptul și eu să-mi iau o parte din ei? Dar ei au plătit? (n.r. cei care se plâng că au pierdut bani).
Aaa, ălora care au plătit și le ia, e nedrept și să le dea banii înapoi. Dar care nu au contribuit și fac gălăgie, nu au, bă dreptate. Ciocu mic. Toți care au avut salarii mari au avut parte de măriri”, a spus Dragomir, la emisiunea moderată de Horia Ivanovici, scrie Fanatik.
Mitică Dragomir, despre viața sa: ”Eu știu ce înseamnă sărăcia”
Până să ajungă persoana importantă din prezent, Mitică Dragomir a avut de înfruntat o copilărie extrem de dificilă. Acesta a povestit greutățile pe care le-a înfruntat încă de mic copil.
Întrebat când a fost cel mai amărât în această viață, Mitică Dragomir a spus că asta s-a întâmplat după ce a terminat școala profesională, la 16-17 ani. Fostul șef al LPF a dezvăluit apoi o poveste emoționantă trăită alături de cea care avea să-i fie soție. Cu un singur leu în buzunar, Mitică a cumpărat o eugenie pe care a împărțit-o cu actuala sa parteneră de viață.
”Cel mai amărât dintre toți am fost când am terminat școala profesională, la 16-17 ani, și m-a repartizat înapoi, de la Făgăraș. La școală mâncam, îmi dădeau haine, ghete, nu aveam lipsă de nimic. Apoi am venit la Craiova și a trebuit să-mi caut o gazdă.
Aveam 18 sau 19 ani. Îmi amintesc o dată că eram cu nevastă-mea. Era frumoasă, era studentă, era la școala pedagogică și eu aveam 1 leu în buzunar. Mă, 1 leu și am cumpărat o eugenia și i-am dat.. știi, că o eugenie e din două bucăți.. i-am dat o bucată ei și una mie. Pe onoarea mea. Un singur leu aveam”, spune Mitică, vizibil emoționat de rememorarea acelei perioade.
Cu doar 673 de lei pe lună, Mitică trebuia să se întrețină și să-și plătească și chiria. Ulterior, după ce a promovat la juniorii de la Craiova, situația sa a fost una ceva mai bună.
”După aceea, m-au promovat la tineret. Îți dădeau serviciu obligatoriu atunci. Și mă angajase cu 673 de lei pe lună, și 250 plăteam la chirie. Îți dai seama, ce să mănânci?
Făceam și sport, eram la juniorii Universității Craiova, de la Chimia Făgăraș am ajuns aici. Apoi, când m-au promovat la tineret mi-au dat o indemnizație de 800 de lei și cu cei 673. Oho, era trai. Mâncam chiar și câte o chiftea.
Trebuia să mă și îmbrac. Toată viața mea am răbdat și de foame, dar să mă îmbrac frumos. După aceea am promovat la echipa I. S-a mărit salariu. Între 17 și 20 de ani o visam doar pe mama că fuge după mine cu mămăliga, pe onoarea mea”, spune Dragomir.
Câte pensii vor fi înghețate de la 1 ianuarie 2025
Câte pensii vor fi înghețate de la 1 ianuarie 2025: Ministrul muncii: „Nivelul lor este peste contribuțiile plătite”
Ministrul muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că 4,4% dintre pensii, adică aproximativ 200.000, vor avea aceeași valoare după indexarea de la 1 ianuarie 2025, precizând că nu este vorba despre un milion de pensii care vor fi înghețate, așa cum circulă o „minciună gravă” în spațiul public. Oprescu a mai spus că 82,5% dintre pensii au crescut la recalculare, iar 13,8% vor fi majorate din luna ianuarie 2025.
Ministrul muncii a explicat că vor fi indexate cele 3,8 milioane de pensii care au crescut la recalculare, de la începutul anului viitor, însă 4,45% dintre pensii vor rămâne la aceeași valoare.
„Adevărul este unul singur, iar pensionarii din România merită să ştie adevărul. Din totalul de 4,6 milioane de pensii, aproximativ 82,5% au crescut la recalculare. 13,8% se vor majora peste patru luni la 1 ianuarie 2025, când va avea loc prima indexare a valorii punctului de referinţă, conform legii.
Tot de la 1 ianuarie 2025 se vor indexa şi cele 3,8 milioane de pensii care au crescut la recalculare. Mai rămân doar 4,4% dintre pensii care vor avea aceeaşi valoare după indexarea de la 1 ianuarie. Ele vor avea aceeaşi valoare pentru că astăzi nivelul lor este peste contribuţiile plătite comparativ cu ceilalţi pensionari.
Cele 4,4% dintre pensii vor rămâne la aceeaşi valoare până când vor fi ajunse din urmă de celelalte pensii care au avut aceeaşi bază contributivă, dar au fost mai mici ca valoare”, a spus Simona Bucura-Oprescu, potrivit Digi 24.