Minus 4 grade luni dimineață la Vf. Omu. Pe Transalpina ninge. Zăpadă de peste jumătate de metru, în Austria

Last Updated on septembrie 16, 2024 Minus 4 grade luni dimineață la Vf. Omu. Pe Transalpina ninge. Zăpadă de peste jumătate de metru, în Austria 1
(Austria)

Apa acumulată în urma căldurilor mari din această vară se reîntoarce sub formă de inundații și căderi masive de zăpadă. Au fost minus 5 grade luni dimineață la Țarcu și minus 4 grade la Vf. Omu. Pe Transalpina, la cota 2.000 ninge, iar stratul de zăpadă a atins aproape 5 centimetri într-o singură oră, anunță Antena 3.

Temperaturi resimțite înregistrate în această dimineață:
-5 grade Țarcu
-4 grade Vf.Omu
-2 grade Semenic
-2 grad Bâlea Lac
-1 grad Parâng
0 grade Cuntu și Vlădeasa

Minus 4 grade luni dimineață la Vf. Omu. Pe Transalpina ninge. Zăpadă de peste jumătate de metru, în Austria 2 Minus 4 grade luni dimineață la Vf. Omu. Pe Transalpina ninge. Zăpadă de peste jumătate de metru, în Austria 3 Minus 4 grade luni dimineață la Vf. Omu. Pe Transalpina ninge. Zăpadă de peste jumătate de metru, în Austria 4
(Transalpina)

Zăpadă de peste un metru și jumătate, în Austria
Sunt ninsori abundente în Austria. În unele zone, zăpada depusă depășește jumătate de metru, iar experții spun că fenomenul este fără precedent. Furtuna albă a luat prin surprindere atât autoritățile, dar și pe localnici, iar mai multe drumuri au fost închise, anunță Realitatea.

Peste o sută de zone din toată Cehia se află sub cel mai ridicat nivel de alertă pentru inundaţii însă situaţia cea mai gravă este în nord-est. Numai în Opava, zece mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.

Jindrich Stefek, echipa de salvare: Am salvat oamenii care se aflau la doi metri deasupra noastră, pe un acoperiş… Erau alţi oameni blocaţi în faţă, dar curentul este foarte puternic. Am încercat să ajungem acolo, să găsim o alternativă să ajungem la ei, deoarece curentul este mult prea puternic pentru bărci.

Mulţi au fost recuperaţi în ultima clipă cu elicopterul militar. Deşi pericolul este iminent, sute de cehi au refuzat să îşi lase în urmă munca de o viaţă. Din cei două mii de oameni care trăiesc în Troubek, numai 30 au acceptat să fie salvaţi, scrie Observator TV.

Vremea Brasov
Minus 4 grade luni dimineață la Vf. Omu. Pe Transalpina ninge. Zăpadă de peste jumătate de metru, în Austria 5

Previous Story

Doi frați au murit din cauza inundațiilor. În casele oamenilor nu a mai rămas absolut nimic

Next Story

Ion Țiriac explică de ce este zgârcit: „La 15 ani aveam 30 de bani în buzunar. Și m-am dus și am cumpărat 2 felii de franzelă”