ISU Brașov, despre inundațiile din Galați: „Pompierii brașoveni care au lucrat neobosit pentru a salva vieți și bunuri, au găsit un simbol care a avut un mare impact asupra lor: o mașinuță de jucărie, un camion de pompieri, acoperit cu noroi”

Last Updated on septembrie 26, 2024 ISU Brașov, despre inundațiile din Galați: „Pompierii brașoveni care au lucrat neobosit pentru a salva vieți și bunuri, au găsit un simbol care a avut un mare impact asupra lor: o mașinuță de jucărie, un camion de pompieri, acoperit cu noroi” 1

Brașovenii continuă să se mobilizeze și să trimită ajutoare la cei afectați de inundații. Pompierii din Brașov au fost la intervenții în zonele calamitate.

In urma ploilor torențiale și a inundațiilor devastatoare, comunitatea din Galați se confruntă cu pierderi mari și cu o tristețe profundă.
Printre urmele dezastrului, pompierii brașoveni care au lucrat neobosit pentru a salva vieți și bunuri, au găsit un simbol care a avut un mare impact asupra lor: o mașinuță de jucărie, un camion de pompieri, acoperit cu noroi.

Această imagine creionează povestea unui copil care și-a pierdut poate una dintre cele mai prețioase jucării, dar și povestea satelor inundate, marcate de pierderi și distrugere.

Acum, în locul micilor mașinuțe de pompieri, pierdute din jocurile copilăriei și acoperite de nămol, s-au ridicat mașini de pompieri adevărate. Acestea au apărut hotărâte, aliniate și pregătite să readucă viața în satele afectate.

În timp ce eroii noștri în uniforme luptă să restabilească normalitatea, amintirea copilăriei rămâne blocată în noroiul realității crunte.
🙏 𝑷𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒕𝒐𝒕̦𝒊 𝒄𝒆𝒊 𝒂𝒇𝒆𝒄𝒕𝒂𝒕̦𝒊, 𝒈𝒂̂𝒏𝒅𝒖𝒓𝒊𝒍𝒆 𝒏𝒐𝒂𝒔𝒕𝒓𝒆 𝒔𝒖𝒏𝒕 𝒂𝒍𝒂̆𝒕𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒗𝒐𝒊!”, au transmis cei de la ISU Brașov.

Polițistul brașovean Dani Cek: „10 paturi noi nouțe au ajuns la noi în depozit. Sunt de 160×200, am cumpărat și saltele noi pentru ele, urmează și lenjeriile.
Producătorul de mobilă din Brașov (îl numesc așa fiindcă nu vrea deloc să-mi spună cine este) nici nu vrea să apară numele lui pe nicăieri.
Îți mulțumesc, OMULE! Mă înclin în fața ta.

ISU Brașov, despre inundațiile din Galați: „Pompierii brașoveni care au lucrat neobosit pentru a salva vieți și bunuri, au găsit un simbol care a avut un mare impact asupra lor: o mașinuță de jucărie, un camion de pompieri, acoperit cu noroi” 2

Oamenii din jud Galati care au gospodăriile distruse vor aprecia gestul tău, am fost în casele lor și am văzut că nu mai au nici unde să pună capul noaptea!
Avem în continuare nevoie de ajutorul vostru ca să umplem cele 2 tiruri. Mai avem 2 zile jumătate la dispoziție.

Punctul de colectare este în Brașov, pe calea Feldioarei nr 75C, acolo unde sunt staționate și cele două tiruri cu care vom pleca sâmbătă dimineața.
Puteți aduce detergenți, roabe, lopeți și produse de curățenie. Ne gândim să cumpărăm și ulei pentru alea 20 de tone de cartofi.
Las și conturile asociației mele în primul comentariu pentru cine vrea să ajute!
Vă mulțumesc!”

Klaus Iohannis, comentarii despre inundații: „Este problematic că mulți n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităților”
Președintele Klaus Iohannis a spus că recentele inundații din județele Galați și Vaslui au arătat că autoritățile au reacționat bine pentru a veni în ajutorul celor afectați, însă șeful statului a etichetat ca „problematic” faptul că oamenii nu au fost avertizați din timp privind viiturile, scrie Hotnews.

Nu am știut dinainte, este evident, cum nimeni nu a crezut dinainte că se întâmplă această catastrofă. Este o tragedie și este foarte, foarte trist că și în această situație de catastrofă naturală au murit oameni. Alții au rămas fără casă, fără lucruri, fără agoniseala de-o viață. Au fost suficiente autorități acolo după ce catastrofa s-a întâmplat și cred că primele ajutoare, și din partea Guvernului, au fost deja date oamenilor.”

Președintele a spus că este însă nevoie ca oamenii să fie informați cum să reacționeze în astel de situații și, totodată, să fie informați în timp util privind apariția acestora.

„Este probabil problematic că mulți n-au avut niciun fel de avertizare din partea autorităților. Au aflat de la vecini că vine apa când deja a fost la ei în casă. Deci aici, la prevenție, la informare, este încă mult de lucru. Dar cei care au intervenit, pompierii, forțele de la Interne, de la Apărare, au făcut o treabă foarte bună și și acest lucru cred că merită spus”, a mai spus Klaus Iohannis.

Previous Story

Brașov. Noaptea Cercetătorilor, la Institutul UnitBv: roboţi, imprimante 3 D

Next Story

Brașov. Concert Smiley la Lacul Noua, la maratonul Bimbo Global Race