Ion Țiriac explică de ce este zgârcit: „La 15 ani aveam 30 de bani în buzunar. Și m-am dus și am cumpărat 2 felii de franzelă”

Last Updated on septembrie 16, 2024 Ion Țiriac explică de ce este zgârcit: „La 15 ani aveam 30 de bani în buzunar. Și m-am dus și am cumpărat 2 felii de franzelă” 1

Miliardarul brașovean Ion Țiriac a fost chestionat de jurnalistul Ovidiu Ioanițoaia, de la Gazeta Sporturilor, pe motiv de zgîrcenie.

Ion Țiriac a recunoscut cu franchețe: „Aaaaa! Eu sunt foarte zgârcit. Dar sigur că da, așa este. Eu am muncit într-o fabrică (la Uzina de Autocamioane Steagul Roșu Brașov – n.r.) la 16 ani și aveam 375 de lei pe lună. Deci știu ce înseamnă să câștigi o bucată de pâine. Eu când am împlinit 15 ani aveam 30 de bani în buzunar. Și m-am dus și am cumpărat 2 felii de franzelă. Deci eu știu ce e banul și cum îl câștigi. De asta sunt zgârcit!”.

Tot în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, afaceristul în vârstă de 85 de ani a mai spus: „Slavă Domnului, am rămas cu picioarele pe pământ. Eu nu pot să schimb sau să salvez o țară. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu m-am băgat în politică deloc… Fac ce pot să fac ca un om care a avut puțin mai mult noroc, iar alții care vorbesc de zgârcenie să-mi spună ce au făcut în viața lor. Sau cât costă kilul de pâine. Și dacă l-au câștigat ei sau l-au furat”.

Ion Țiriac și-a cumpărat un avion de 60.000.000 de euro
Ion Țiriac este un împătimit al aeronavelor, pe care le pilotează constant, iar miliardarul a spus că și-a achiziționat recent un model de aeronavă care costă 60.000.000 de euro. De altfel, Ion Țiriac a detaliat că este nevoit să fie supus unor teste de cinci ore într-un simulator de zbor pentru a putea pilota.

Mi-am luat medicalul acum trei săptămâni, iar acum zece zile am stat în cușcă cinci ore, în simulator la Dubai, că nu mai fusesem de mult în simulator. În fiecare an trebuie să fac aceste teste, pentru că altfel nu am voie să pilotez, iar medicalul trebuie să-l fac la șase luni. Cât timp am medicalul, nu am niciun fel de problemă. Am și copilot, normal. Avioanele pe care le pilotez eu, nu sunt single pilot.

Eu am acum un avion care mă duce la Beijing. De aici la Hong Kong. 14 ore! Am un avion, care e aproape nou, am schimbat cu altul, care ăsta zboară cu 1000 de mile mai mult. L-aș vinde, dacă doriți. Un avion din ăsta nou costă vreo 60 de milioane de euro. Acesta este un avion relativ nou. După 15 ani îl desface complet și îl pune înapoi, ca să vadă dacă are ceva. Avionul iese nou, zero kilometri. Dacă vrei să-l vinzi, nu mai iei 20 de milioane pe el”, a spus Ion Țiriac la „Prietenii lui Ovidiu”, conform Pro Sport.

Previous Story

Minus 4 grade luni dimineață la Vf. Omu. Pe Transalpina ninge. Zăpadă de peste jumătate de metru, în Austria

Next Story

De Revelion în Poiana Brașov, mai scump decât două vacanțe all inclusive în Turcia. Patru nopți, 1800 euro de persoană