Imagini cu prima zăpadă din Europa. Ciclonul Boris a ajuns și în România

Last Updated on septembrie 14, 2024 Imagini cu prima zăpadă din Europa. Ciclonul Boris a ajuns și în România 1

Vremea a schimbat drastic foaia în România și în Europa. A început un weekend rece, în care trebuie să ne așteptăm la fenomene meteo extreme. În Italia și Austria a nins deja.  Temperaturile au scăzut brusc iar în unele zone a început să ningă exact ca în mijlocul iernii. Specialiștii spun că fenomenul neobișnuit a apărut din cauza unei mase de aer rece care provine din Islanda și care a provocat scăderea drastică a temperaturilor.

Și în Austria a nins ca în toiul iernii. Zăpada a luat prin surprindere atât autoritățile, cât și pe localnici, informează antena3.ro. ”A nins toată noaptea și și va mai ninge până mâine! Se așteaptă să fie un strat de trei ori mai mare decât este acum”, a scris pe Facebook un cetățean care a postat pozele cu zăpada uriașă.

Ciclonul Boris, care a răvăşit Europa, a ajuns şi la noi în această seară. Aproape toată ţara este sub avertizare de cod galben sau portocaliu.

După o ploaie torențială de jumătate de oră, orașul Pitești s-a transformat într-un mare lac. Șoferii au înaintat cu greu pe străzile inundate, iar unii dintre ei au rămas blocați în apă, scrie Stirile Pro Tv.

Meteoplus: Argeș, Pitești ⛈️ 13 septembrie
Imagini cu prima zăpadă din Europa. Ciclonul Boris a ajuns și în România 2

Imagini cu prima zăpadă din Europa. Ciclonul Boris a ajuns și în România 3

Furtuna puternică a pus la pământ și mai mulți copaci. Unii, peste mașinile parcate. Nu au fost victime, ci doar pagube materiale. Autoritățile au emis un mesaj RO-ALERT și au cerut populației să stea la adăpost.

În județul Galați, mai multe localități au fost inundate. Pompierii intervin pentru a-i ajuta pe oamenii prinși de viitură. Apa a ajuns inclusiv într-un cimitir.
Meteo Plus: (GALAȚI, VAMEȘU‼️ COD ROȘU ⛔ PESTE 150 LITRI/MP‼️ 14 SEPTEMBRIe)
Imagini cu prima zăpadă din Europa. Ciclonul Boris a ajuns și în România 4 Imagini cu prima zăpadă din Europa. Ciclonul Boris a ajuns și în România 5

Rău a fost și în Bacău, unde a plouat torențial. Canalizările nu au mai făcut față, iar străzile s-au inundat.

Probleme au fost și pe Valea Oltului, în zona localității Brezoi. Traficul pe DN7 a fost blocat mai bine de 5 ore, din cauza unei alunecări de teren.

Peste 600 de metri cubi de pământ au acoperit șoseaua pe ambele sensuri. Autoritățile au intervenit în zonă.

Între timp, ciclonul Boris – care a pus stăpânire pe Europa – se apropie de noi. Nouă județe din zona Moldovei sunt sub cod portocaliu de vreme rea până la ora 15. Iar aproape tot restul țării este sub cod galben.

Meteorolog ANM: ”Cantitățile de apă prin acumulare vor fi de 40, 60 de litri pe metru pătrat, izolat, chiar 80 de litri pe metru pătrat. Ploile vor continua și în zilele urmatoare și isi vor schimba distribuția de la o zi la alta.”

Previous Story

Brașov. Începe „Retro Marktplatz” în Piața Sfatului. Personalități istorice prind viață cu ajutorul AI

Next Story

Cod galben de viituri la Brașov. Ploile aduse de ciclonul Boris în țară: 19 localități inundate, doi oameni morți