Elevii care deranjează orele să fie trimiși la bibliotecile școlare, nu la sălile de detenție. „Au existat mereu situații în care un cadru didactic a fost nevoit să îi arate ușa unui elev care deranja permanent ora”

Last Updated on septembrie 11, 2024 Elevii care deranjează orele să fie trimiși la bibliotecile școlare, nu la sălile de detenție. „Au existat mereu situații în care un cadru didactic a fost nevoit să îi arate ușa unui elev care deranja permanent ora” 1

Ministerul Educației a propus înființarea de săli speciale unde să fie trimiși elevii care deranjează la ore. La Covasna, inspectorul școlar general, prof. Kiss Imre, propune ca elevii care sunt dați afară pentru că deranjează ora să fie trimiși în bibliotecile școlare.

Sunt săli de reflecție, nu de detenție, dar deocamdată în județ nu există, pentru că abia a început școala. În perioada următoare, în funcție de posibilități și de deciziile luate în cadrul Consiliului de Administrație sau Profesoral, fiecare unitate de învățământ va aplica această reglementare, care este o noutate pentru toată lumea.

Eu cred că nu o să fie nevoie chiar în fiecare unitate de învățământ, iar în cele în care va fi nevoie, propunerea mea este să această sală să fie biblioteca școlii, de exemplu. Se vorbește prea mult despre acest subiect, dar gândiți-vă că au existat mereu situații în care un cadru didactic a fost nevoit să îi arate ușa unui elev care deranja permanent ora, avea comportament necorespunzător și chiar provocator de foarte multe ori.

Un astfel de elev trebuie scos afară pentru ca ceilalți să poată continua ora. Trebuie să mai așteptăm un pic să se mai așeze lucrurile, încep școlile să întocmească regulamentul propriu pe baza Ordinului de ministru, și în funcție de necesități vom lua măsurile necesare. Peste puțin timp, probabil că vom face un fel de monitorizare, să vedem în ce măsură s-a găsit un spațiu adecvat, iar în cazul în care nu există un astfel de spațiu – pentru că sunt multe școli care nu au nicio disponibilitate în acest sens – atunci o să vedem la ce s-au gândit”, a declarat inspectorul școlar pentru weeradio.ro 

Ministru Educației, Ligia Deca, a declarat recent că o „cameră de detenție”, poate fi, de fapt, un spațiu precum biblioteca sau o altă sală de clasă liberă la acel moment în care elevii care deranjează ora de curs și pe colegii lor să fie duși.

Nu este o cameră de detenție, este un spațiu în care poate că și până acum școlile îi puteau separa pe cei care deranjează ora de curs de colegii lui, tocmai pentru a asigura dreptul la educație a întregului colectiv școlar. Poate fi biblioteca, poate fi o altă sală de clasă care nu este utilizată în acel moment.

În momentul în care un copil deranjează ora și pe toți colegii lui, el poate fi extras de către școală într-o sală specială unde face activități educaționale decise de către cadrul didactic sau lecturează, dacă este la bibliotecă”, a afirmat Ligia Deca, la Digi 24, conform Ziarul Unirea.

Previous Story

O femeie care strângea gunoaie în curte, nu știa că un om al străzii se mutase la ea. Individul a precizat că a intrat în casă, iar acolo erau aceleași gunoaie, inclusiv în frigider

Next Story

Sânpetru – Braşov. 6 firme licitează pentru transformarea străzii Narciselor într-o alternativă la 13 Decembrie