Elevi ai unui liceu din Brașov, acuzați că au drogat și sechestrat o colegă

Last Updated on septembrie 24, 2024 Elevi ai unui liceu din Brașov, acuzați că au drogat și sechestrat o colegă 1

Mai mulți elevi ai unui colegiu din Brașov vor fi audiați la sediul DIICOT într-un dosar de viol, agresiune sexuală, lipsire de libertate în mod ilegal și pornografie infantilă.

Victima este o adolescentă care acuză că a fost drogată și ulterior abuzată de colegii săi într-o pensiune din Harghita, în timpul unei excursii organizate la finalul anului trecut. Procurorul de caz a dispus clasarea cauzei din lipsă de probe, dar ancheta a fost redeschisă printr-o decizie a Tribunalului pentru Minori din Brașov, care a apreciat că cercetările au fost incomplete, scrie Libertatea.

Excursia în timpul căreia s-ar fi petrecut faptele a fost organizată în perioada 23-24 octombrie 2023, în stațiunea Sântimbru Băi, din județul Harghita. Elevii care au participat au fost cazați la o pensiune care are în componență mai multe unități de cazare de tip cabane.

Fata acuză că, pe timpul nopții, după ce a adormit, ar fi fost mutată din camera ei și transportată împotriva voinței ei într-o altă cabană de mai mulți colegi. Nu a realizat ce se întâmplă cu ea, pentru că, susține fata, ar fi fost cumva drogată cu o substanță lichidă impregnată într-un material textil care i-a fost aplicat peste față.

O parte dintre ororile reclamate a se fi petrecut în cabană se pare că au fost înregistrate cu telefonul mobil de mai mulți participanți acuzați că au și distribuit ulterior filmările unor persoane rămase necunoscute până la acest moment.

Victima, prin intermediu tatălui, a depus plângere penală la DIICOT Brașov. Ancheta a demarat in rem (n.r. – asupra faptei) în luna ianuarie 2024, însă șase luni mai târziu procurorul de caz a dispus clasarea cauzei din lipsă de probe.

Deși adolescenta le-a indicat anchetatorilor cine sunt colegii care au abuzat-o, cine sunt martorii și cine a filmat, procurorul nu au reușit să adune un probatoriu solid care să indice clar vinovații, conform ziare.com

În motivarea deciziei de redeschidere a urmăririi penale, judecătorul din cadrul Tribunalului pentru Minori din Brașov a acceptat ca șase elevi să fie audiați în dosar, doi dintre ei sunt indicați de victimă ca agresori, alți doi ca fiind cei care știu unde se află imaginile filmate în timpul abuzului sexual, iar alți doi au fost martori ai abuzului.

La acest moment al anchetei, cei șase elevi propuși pentru a fi audiați au calitate de martori.

Judecătorul a dispus infirmarea clasării cauzei și redeschiderea urmăririi penale, constatând caracterul incomplet al cercetărilor în timpul cărora nu au fost verificate efectiv toate susținerile denunțate.

Audierile elevilor vor avea loc la sediul DIICOT din Brașov, aceeași structură de Parchet care a dispus în vară clasarea cauzei.

Previous Story

Imagini cu un medic surprins cum conduce haotic şi face accident. Loveşte în cele din urmă o şoferiţă care circula regulamentar

Next Story

Bunicul – mort, 3 copii răniți. Localnic: „O fi fost atent la telefon, la ceva. Putea să îi vadă ca e zi”