Elev arestat pentru falsificarea de adeverințe medicale. Le-ar fi folosit pentru a-și motiva absențele la liceu

Last Updated on septembrie 7, 2024 Elev arestat pentru falsificarea de adeverințe medicale. Le-ar fi folosit pentru a-și motiva absențele la liceu 1

Polițiștii anunță că au arestat pentru 24 de ore doi tineri pentru falsificarea unor adeverințe medicale. Unul dintre tineri, de 18 ani, ar fi folosit documentele false pentru a-și motiva absențele de la liceu.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, Argeș, în dimineața zilei de 05 septembrie, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Pitești, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, scrie Stirile Pro TV.

Din cercetări s-a stabilit că în cursul anului 2024, un tânăr de 22 de ani ar fi falsificat mai multe adeverințe medicale. Totodată, în urma investigațiilor efectuate a fost identificat și un tânăr de 18 ani, din Pitești, care ar fi folosit patru adeverințe medicale false, pentru a-și motiva absențele la liceul unde învăța.

În urma percheziției au fost descoperite și ridicate mai multe ștampile, parafe, dar și unități de calcul și de stocare date, folosite la contrafacerea adeverințelor, scrie Observator TV.
Cei doi tineri au fost conduși la sediul unității de poliție, iar în urma administrării materialului probator, a fost dispusă reținerea acestora pentru 24 de ore, urmând să fie să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Turda: Exemplu de „Așa DA”. Un elev de clasa a IV-a a găsit un telefon și l-a predat polițiștilor
Exemplu de „Așa DA” oferit de un tânăr de clasa a IV-a din Turda, care a găsit un telefon în Parcul Tineretului și l-a predat polițiștilor.

Întâmplarea a fost relatată de către cei de la Primăria Turda, scrie turdanews.ro.
„Un exemplu de comportament civic din partea unui elev de clasa a IV-a!
Astăzi, un tânăr locuitor al orașului nostru ne-a oferit un exemplu de responsabilitate și implicare civică. Acesta a găsit un telefon mobil pierdut în Parcul Tineretului, pe care l-a predat autorităților fără să stea pe gânduri.

Suntem mândri de astfel de gesturi și încurajăm întreaga comunitate să urmeze acest exemplu.

Mulțumim pentru lecția oferită astăzi!” au transmis reprezentanții Primăriei Turda.

Previous Story

(Foto) În Poiana Brașov s-a deschis primul hotel de 5 stele și primul Swissôtel din România

Next Story

Noul stadion al Brașovului, aprobat de CNI: 30 de milioane de euro