Last Updated on septembrie 26, 2024
Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov anunță că se fac ultimele teste de rezistență pe Varianta de Ocolire Sfântu Gheorghe.
„🟠În aceste zile sunt încercate, prin teste statice și dinamice, cele trei pasaje de pe traseul Variantei:
🔹Pasaj peste Calea Ferată 316 (Brașov – Ciceu – Deda – Războieni) de 355 m;
🔹Pasaj peste Calea Ferată 318 (Sfântu Gheorghe – Brețcu) de 355 m;
🔹Pasaj peste Calea Ferată 316 (Brașov – Ciceu – Deda – Războieni) și peste Râul Olt, lungime totală de 526 m.
🟠Aceste încercări sunt obligatorii înainte de deschiderea traficului. Mai multe detalii despre acestă procedură puteți afla din filmulețul atașat.
🟠Vă reamintim că Varianta de Ocolire Sfântu Gheorghe are o lungime de 11,56 km iar partea carosabilă are câte o bandă pe sens, fiecare cu o lățime 3.50 m, viteza de proiectare fiind de 80 km/h. Traseul Variantei se desprinde din DN12 (E578) la km 2+830, înainte de localitatea Coșeni, se desfășoară pe partea dreaptă față de DN 12 și se finalizează la intersecția cu DN12 (E578) la km 13+345, după localitatea Sfântu Gheorghe.
🟠Scopul investiției a fost de a degreva de trafic intravilanul localității Sf. Gheorghe, de a reduce numărului de accidente prin preluarea unei părți semnificative din traficul de tranzit dar și de a scădea emisiiloe poluante din localitate.
🟠Pe traseu au fost construite și 2 spatii parcări cu câte 25 locuri de parcare pentru autoturisme, 16 locuri de parcare pentru TIR și un corp cu toalete publice, precum și un centru de întreținere”, transmit cei de la DRDP Brașov.
Au început lucrările la Muzeul comunismului din Sfântu Gheorghe
Viitorul Muzeu al comunismului, care se construieşte din fonduri europene în incinta fostei Fabrici de ţigarete din municipiul Sfântu Gheorghe, va cuprinde, printre altele, o expoziţie permanentă, săli de educaţie muzeală, o cofetărie de epocă şi o cafenea pe acoperiş, au anunţat, miercuri, autorităţile locale, scrie weeradio.ro.
Potrivit acestora, în prezent se lucrează la spargerea pereţilor depozitului de tutun unde va fi amenajat acest muzeu, care se va întinde pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi.
„Lucrările de amenajare a Muzeului comunismului sunt în plină desfăşurare: se lucrează la spargerea pereţilor depozitului de tutun al fostei fabrici de ţigarete. În această clădire va fi amenajată o expoziţie permanentă pe cele patru etaje, cu o suprafaţă totală de 3.000 mp, care va prezenta perioadele sistemului comunist. Vor exista inclusiv săli pentru copii cu sesiuni de educaţie muzeală, dar şi spaţii de expunere pentru expoziţii temporare, un magazin de cadouri, o cofetărie de epocă şi o cafenea în aer liber pe acoperiş”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei.
În primăvara acestui an, autorităţile locale au demarat o colectă publică pentru înfiinţarea colecţiei viitorului muzeu, făcând apel către cetăţeni să doneze obiecte din anii 1944-1989 care pot fi reprezentantive pentru perioada comunistă, cum ar fi fotografii, documente, îmbrăcăminte, mobilier, obiecte electrocasnice, jucării, monede etc.
„Pot fi donate muzeului şi alte obiecte legate de perioada 1944-1989, iar poveştile legate de acestea sunt şi ele binevenite. Donaţiile pot fi anunţate la numărul de telefon 0740 071 036”, precizează autorităţile locale.