Doi frați au murit din cauza inundațiilor. În casele oamenilor nu a mai rămas absolut nimic

Last Updated on septembrie 16, 2024 Doi frați au murit din cauza inundațiilor. În casele oamenilor nu a mai rămas absolut nimic 1Doi frați au murit din cauza inundațiilor. În casele oamenilor nu a mai rămas absolut nimic 2

Pompierii au  salvat şi  animale care au rămas prinse printre puhoaie. Drumul Naţional 24 care duce spre Bârlad a fost închis între localităţile Vârlezi și Crăieşti după ce a fost rupt de viitură. În judeţul Vaslui, pereţii de pământ ai mai multor case s-au prăbuşit sub puterea viiturii.

Când am văzut că vine apa, băiatul a luat televizorul şi buletinele şi am plecat la linie. Nu ştim unde dormim… Nu mai putem să stăm aici. Azi noapte pârâiau pereţii. Am dormit aici, cu frică”, spune un localnic. “Nenorocire, nenorocire a fost. Băieţii am luat şi i-am dus la vecina, i-am aruncat peste gard. Plângeau săracii de rupeau, că nu ştiau ce se întâmplă”, adaugă altul, conform Observator Tv.

Încă o persoană ucisă de viitură a fost descoperită duminică intr-o localitate din Galați. Este vorba de un barbat care a fost gasit inecat in apropierea unei stații de autobuz. Alte două persoane sunt date dispărute, dar localnicii spun ca numarul victimelor ar putea fi mai mare, pentru ca sunt multi batrani care traiau singuri.

Cei doi fraţi decedaţi erau din comuna Pechea, judeţul Galaţi. În momentul în care apele au venit peste ei, nu s-au mai putut salva. În schimb, fiul unuia dintre ei a reușit să își ia copiii și să fugă din calea apelor.

Fiul unuia dintre cei morți: „Nu am putut să-l salvez. Am scos fetele afară, le-am urcat în mașină, am zis s-o duc la stradă și am zis că îl iau și pe el, dar n-am mai apucat, a murit. N-am mai putut să mă întorc dupa tata, era apa cât mine. Am sunat la 112 de la ora două până dimineața la șase, n-a venit nimeni.”

Unul dintre cei doi bărbați a fost adus de ape până în localitatea vecină, Slobozia Conachi, aflată la nouă kilometri distanţă, scrie Antena 3.

“Ce apă. Prăpăd au făcut. Ia uitaţi, oameni buni! Ne-a nenorocit”. “Dacă era să auziţi cum urlau animale, nu vă pot spune. Sfârşitul lumii a fost”. “Noi nu avem unde sta, nu avem unde dormi”, spun localnicii, conform Observator.

La două zile de la potop, ies la suprafaţă nenorocirile. Trupul unui bărbat dat dispărut în Pechea a fost găsit abia ieri la două localităţi distanţă. A fost purtat de ape 6 kilometri.

“L-a văzut în boscheţi acolo. Şi m-a chemat “tati, vino că este un om mort” şi când am venit, am dat de dânsul. L-am adus pe apa, în jur de vreo 40 50 de ani”, spune un alt localnic.

Un echipaj de pompieri a fost surprins de viitură noaptea trecută în maşină. Ei au reuşit să iasă pe geamuri, însă maşina au abandonat-o în locul în care se află în acest moment. 12 ore mai târziu, se vede şi asflaltul. Viitura a trecut, însă, în urma ei rămân sute de gospodării distruse.

5.500 de locuinţe au fost avariate numai în judeţul Galaţi. 20 de mii de oameni au fost afectaţi. În urma apelor, a rămas un strat gros de mâl care acoperă totul în case.

“E jalea cea mare. E malul asa şi apa a fost atât. Nu mai am nimic, totul s-a terminat”. “Mobila e toată distrusă! Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată pe aici!” “Nu vă daţi jos, acolo staţi!”, spun localnicii.

 

Previous Story

(Video) Tren electric chinezesc pe ruta Brașov- Constanța, primul din România. Poate circula cu o viteză maximă de 160 km/h 

Next Story

Minus 4 grade luni dimineață la Vf. Omu. Pe Transalpina ninge. Zăpadă de peste jumătate de metru, în Austria