Doar prin 2033 vom circula. Autostrada Brașov-Ploiești s-a blocat, din nou, la stadiul de hârtii. Niciun foraj în zona montană

Last Updated on septembrie 25, 2024 Doar prin 2033 vom circula. Autostrada Brașov-Ploiești s-a blocat, din nou, la stadiul de hârtii. Niciun foraj în zona montană 1

Poate în 2033. Autoritățile au revizuit data la care s-ar putea merge pe autostradă de la Brașov la București. Studiul de fezabilitate pentru Autostrada A3 Ploiești – Brașov ar fi trebuit să fie gata deja de aproape un an, iar Proiectul Tehnic ar trebui predat la începutul anului viitor. În realitate însă, proiectul s-a blocat, iar în zona montană nu s-a realizat niciun foraj încă. Proiectul se află acum între actuala CNAIR și noua companie CNIR, care va prelua toate proiectele mari de infrastructură, însă oficialii recunosc că sunt cel puțin doi ani întârziere care nu pot fi recuperați.

Compania de Drumuri recunoaște pentru HotNews.ro că, oficial, contractul pentru Studiul de Fezabilitate și Proiectare pentru A3 Ploiești – Brașov a fost prelungit cu un an și patru luni, că nu a fost început niciun foraj în zona montană încă, dar și că nu a aplicat penalități consultantului.

Directorul CNIR, noua companie de infrastructură rutieră care va prelua proiectul, spune că există un blocaj de depășit, că întârzierea este de doi ani, de fapt, și că nu poate fi recuperată. Realist, spune el, 2033 ar putea fi anul în care să se deschidă primii kilometri din A3 pe Valea Prahovei, dar asta doar dacă se deblochează proiectul.

Traseul a fost definitivat: 122,74 km, cu mult mai puține tuneluri decât într-o variantă vehiculată acum doi ani
La acest moment, singurul avans în cei peste trei ani de când a început contractul este definitivarea traseului și a soluțiilor tehnice propuse. În forma actuală, autostrada va avea o lungime de 122,74 km, 12 noduri rutiere, 61 de poduri, pasaje și viaducte și 13 tuneluri.

HotNews.ro a scris, în exclusivitate la acel moment, cum propunerea consultantului era să transforme aproape jumătate din autostradă în tunel, propunând, spre exemplu, un tunel săpat pe sub albia râului Prahova la Câmpina și care ar fi avut 14 km lungime sau un alt tunel săpat la câmpie, lângă Ploiești.

Autostrada Moldovei A7: Progresul remarcabil al UMB la „Cocoașa de la Focșani” în doar o săptămână
La alții se lucreaă chiar foarte bine. Pasionații de infrastructură au adus în atenția publicului progresul spectaculos realizat de UMB (Umbrella Construction) pe șantierul Autostrăzii Moldovei A7, în special pe lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord. Imaginile postate luni, 21 septembrie 2024, evidențiază avansul rapid în construcția cunoscută sub numele de „Cocoașa de la Focșani”, unul dintre cele mai avansate segmente ale acestei autostrăzi esențiale pentru regiunea Moldovei, scrie Ziarul de Vrancea.

Previous Story

Trei autoturisme și fațada unui bloc au luat foc la Codlea. ISU: „Incendiul s-a extins cu repeziciune”

Next Story

Patru femei rănite după ce o șoferiță de 19 ani a pierdut controlul asupra mașinii și s-a răsturnat în afara carosabilului