Cutremur produs astăzi în Brașov. Anunțul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului

Last Updated on septembrie 18, 2024 Cutremur produs astăzi în Brașov. Anunțul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului 1

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță că astăzi s-a produs un cutremur în județul Brașov.

„În ziua de 18 Septembrie 2024, la ora 12:11:51 (ora locală a României), s-a produs în Transilvania, Braşov un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.0, la adâncimea de 10.0 km”, informează INCDFP.
Cutremurul a avut loc în apropiere de oraşul Rupea, între localitățile Ungra şi Dăişoara.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 44km V de Sfantu-Gheorghe, 47km NV de Brasov, 71km E de Medias, 80km SE de Targu-Mures, 86km E de Sibiu.

Nu există un loc complet imun la cutremure, dar anumite regiuni din România prezintă riscuri mai reduse în faţa unui seism puternic.

Sigure
Conform datelor furnizate de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului, cele mai sigure judeţe din ţară în caz de cutremur sunt: Timiş; Caraş-Severin, Satu Mare, Constanţa, graniţa dintre judeţele Suceava şi Maramureş, Oradea, Cluj, Deva, Bistriţa Aceste regiuni se află la distanţe considerabile de epicentrele principale ale cutremurelor din România, ceea ce le oferă un grad mai ridicat de siguranţă, scrie bzb.ro.

Cu risc mediu
Pe de altă parte, zonele din judeţele Sibiu şi Braşov, dar şi Mureş, Neamţ şi Suceava sunt considerate relativ sigure, fiind încadrate în categoria regiunilor cu risc mediu,

Vulnerabile
Conform specialiştilor de la INFP, cele mai vulnerabile locuri în cazul unui cutremur major, cu risc ridicat de cutremur, sunt: Bucureşti, Ploieşti, Buzău, Focşani, Iaşi.
Aceste zone se află pe principalele linii seismice din România, iar un cutremur major ar putea provoca daune semnificative aici. În plus, regiunile din apropierea acestor oraşe, precum Roman, Bacău, Piteşti şi Giurgiu, sunt de asemenea expuse unui risc ridicat în cazul unui seism de mare amploare.

Previous Story

(Video) Au început primele lucrări de la autostrada Făgăraș – Sibiu. 400 de oameni sunt implicați în construcție

Next Story

Cine merge cu polițistul Marian Godina la Galați să-i ajute pe localnicii afectați de inundații? „Mușchii pe care-i folosim la spargerea ușilor îi punem de data asta la lopată”