Cutremur de 5,2, resimțit și la Brașov

Last Updated on septembrie 16, 2024 Cutremur de 5,2, resimțit și la Brașov 1

Cutremur în urmă cu puțin timp, resimțit și la Brașov, scrie mytex.ro. „L am simtit in cabinet se misca calculatorul sper sa nu vina alte replici/ Ne-a legănat un pic!/ Resimtit la et 10 destul de tare”.

Seismul a avut 5,5 pe scara Richter, potrivit datelor inițiale ale Institutul Național de Fizica Pământului (INFP). În Capitală seismul s-a resimțit ca o mișcare orizontală.

„În ziua de 16.09.2024, 17:40:21 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 km.

Cutremurul s-a produs la 57km NV de Buzau, 58km SE de Sfantu-Gheorghe, 61km E de Brasov, 64km V de Focsani, 73km NE de Ploiesti.”, conform G4Media.

Cutremurele din zona seismică Vrancea se produc din cauza unor fenomene geologice complexe, legate de mișcarea plăcilor tectonice și structura subterană specifică regiunii. Zona se află la intersecția mai multor plăci tectonice, inclusiv Placa Eurasiatică, Placa Mării Negre și Placa Adriatică.

„L am simtit in cabinet se misca calculatorul sper sa nu vina alte replici/ Ne-a legănat un pic!/ Resimtit la et 10 destul de tare”

Previous Story

O mașină cu doi copii mici a căzut într-o groapă căscată în asfalt. „Dintr-o dată m-am dus”

Next Story

Video Brașov. Grădini amenajate în fața blocului. „Aici când m-am mutat erau nişte barăci, piatră. Am mai adus pământ cu maşinile, l-am mutat”