Coca-Cola și Pepsi, acuzate că și-au schimbat rețeta. Mihaela Bilic: „Schimbă radical efectul produsului”. Răspunsul Coca Cola

Last Updated on septembrie 26, 2024 Coca-Cola și Pepsi, acuzate că și-au schimbat rețeta. Mihaela Bilic: „Schimbă radical efectul produsului”. Răspunsul Coca Cola 1

Mihaela Bilic este dezamăgită de faptul că Pepsi și Coca-Cola nu mai conțin cafeină. Medicul nutriționist a precizat că, fără cafeină, Pepsi și Coca-Cola nu vor mai avea beneficiile din trecut, cum ar fi îmbunătățirea digestiei, prevenirea constipației, combaterea grețurilor și oferirea de energie.

„Băuturile tip COLA nu mai conțin cafeină! Cine mă cunoaște știe că sunt o mare consumatoare de cola fără zahăr, încă din timpul facultății am băut-o în loc de apă. Și spre surpriza celor care nu știu, Cola are o mulțime de beneficii: ajută digestia și previne constipația, blochează diareea și deshidratarea, înlătură greața și răul de transport (mașină/avion), are efect energizant, reglează tensiune arterială pentru hipotensivi și tratează migrenele. Iar aspartamul din varianta fără zahăr taie pofta de dulce și scade apetitul, deci este un aliat în cura de slăbire.

Bineînțeles că sunt și efecte negative: acidul fosforic strică dinții iar aciditatea strică stomacul până la gastrit. Dar asta e, ca orice lucru din viață are și bune și rele!

Astăzi vă anunț cu tristețe și părere de rău că i-am spus ADIO, relația mea de iubire cu cola s-a terminat”, a scris, pe Facebook, Mihaela Bilic, citată de stirileprotv.ro.

Medicul a precizat că a descoperit întâmplător faptul că Pepsi și Coca-Cola nu mai conțin cafeină. Bilic le-a reproșat producătorilor că nu i-au anunțat pe consumatori că rețeta a fost schimbată.

„Breaking news: Coca-Cola și Pepsi-Cola nu mai conțin cafeină și nu mai au beneficiile pe care le-am pomenit mai sus…sunt doar o apă neagră cu arome! Am descoperit acest lucru întâmplător și nu știu să vă spun de când au schimbat rețeta.

Consider că este nedrept să nu informezi consumatorii despre această decizie, care schimbă radical efectul produsului. Nu știu dacă asta s-a întâmplat doar în Europa sau la nivel mondial. Și sper să nu spună că au făcut-o pentru binele nostru, este jenant! Aroma de cafeină e cu siguranță mai ieftină decât cafeaua, mulți beau, puțini cunosc/ știu/înțeleg….

Coca-Cola și Pepsi, acuzate că și-au schimbat rețeta. Mihaela Bilic: „Schimbă radical efectul produsului”. Răspunsul Coca Cola 2

Eu mă consider un consumator înșelat și dezamăgit. Nimic din ceea ce mâncăm și bem nu mai e ca înainte, deși numele a rămas același, ingredientele s-au schimbat. Coca-Cola fost inventată în 1886 de un farmacist din Atlanta, brevetată ca medicament și folosită pe front în tratamentul dizenteriei. Fără coca și fără cafeină nu mai e nimic interesant în produsele tip Cola…poate doar sticla reciclabilă”, a spus Mihaela Bilic.

La scurt timp după publicarea comentariilor Mihaelei Bilic, compania Coca-Cola a trimis o serie de precizări. Vi le prezentăm mai jos, așa cum au fost ele remise:

„Cafeina a fost și continuă să fie folosită în produsele Coca-Cola cu rol de aromă. Este unul dintre ingredientele care ajută la crearea gustului unic Coca-Cola și este încadrată, conform legislației specifice, la categoria “arome” fiind folosită într-o cantitate redusă, respectiv 32 de mg într-o doză de 330 ml de produs.

Rețeta de Coca-Cola nu s-a modificat, ce s-a schimbat însă a fost modul de listare a ingredientelor pentru a respecta cele mai recente regulile de etichetare din cadrul Regulamentului European in vigoare.

Conform legislatiei specifice, cafeina poate fi adăugată în produse și cu scop fiziologic. În aceste situații însă cafeina nu mai este considerată aromă, cantitatea fiind mult mai mare (peste 150mg/l), iar regulile de etichetare fiind, de asemenea, diferite, presupunând adaugarea unor declarații suplimentare. Nu este însă cazul produselor Coca-Cola Original sau Coca-Cola Zero Zahăr unde cafeina este adaugată doar ca aromă, deci într-o cantitate mult mai mică. ”

Previous Story

Un bărbat a condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Medic: „Când a ajuns la spital, abia putea respira, avea buzele și fața umflate”

Next Story

Tzancă Uraganu îi ceartă pe milionarii României, pe motiv de inundații: „Am 80 de ani, de exemplu, am sute de milioane de euro, poate mai mult, și să nu fac și eu câteva case la oamenii aceștia care plâng?”