Cine merge cu polițistul Marian Godina la Galați să-i ajute pe localnicii afectați de inundații? „Mușchii pe care-i folosim la spargerea ușilor îi punem de data asta la lopată”

Last Updated on septembrie 18, 2024 Cine merge cu polițistul Marian Godina la Galați să-i ajute pe localnicii afectați de inundații? „Mușchii pe care-i folosim la spargerea ușilor îi punem de data asta la lopată” 1

Polițistul Marian Godina face un apel la brașoveni să meargă la Galați să-i ajute pe localnicii afectați de inundații. Se pot face și donații.

Salutare! Vă propun o experiență de neuitat!
Împreună cu niște colegi de la Serviciul pentru Actiuni Speciale Brașov, am decis ca vineri să plecăm spre județul Galați, iar mușchii pe care-i folosim la spargerea ușilor să-i punem de data asta la lopată. Vom identifica acolo gospodării ale unor oameni lipsiți de ajutor (sunt incă multe) și le vom curăța bec. Vom scoate mobila, nămolul și vom face tot ce va fi nevoie. Muncă fizică multă.

Dacă vreți să ajutați, vă așteptăm alături de noi vineri, de la ora 7.00, în parcarea Lidl de la Autogara 3. (Str Harmanului, în Craiter). Vom sta până sâmbătă seară.
Căutăm bărbați dornici de muncă fizica grea care să bage cot la cot cu noi. Mare atenție că noi suntem antrenați și ducem!
Și dacă tot mergem până acolo, nu vrem sa ne ducem cu mâinile goale.

E nevoie de alimente neperisabile, detergenți, îmbrăcaminte de toamnă-iarnă, șosete, papuci, încălțăminte pt copii, lanterne cu baterii, găleți, prosoape, pături.
Atenție! Hainele să fie doar haine noi! Din experiențe anterioare neplăcute, știu că mulți au adus toate boarfele de nu mai aveau nevoie de ele, uneori rupte și murdare.

Cei care doresc să vină trebuie să vină cu mașini proprii, de preferat SUV-uri.
Pentru cei care vor să doneze bani, voi lăsa conturile mele, cu rugămintea să faceți mențiunea DONAȚIE. Din banii adunați voi merge mâine seară și voi cumpăra haine și alimente.

Cont lei:
RO63INGB0000999905240590
Titular: Godina Lorena Georgiana
Cont euro:
Titular: MARIAN GODINA
IBAN: RO39RZBR0000060020686493
Valuta: EUR
Nume banca: Raiffeisen Bank
Revolut:
@mariango”, a scris Marian Godina pe Facebook.

Aproximativ 7.000 de gospodării din 28 de localități au fost afectate de inundații în județul Galați, în timp ce în județul Vaslui sunt 315 persoane sinistrate, fiind afectate 210 case și 316 anexe de gospodărie, arată cel mai recent raport al MAI cu privire la pagubele produse de inundații în cele două județe, situație valabilă pentru miercuri, 18 septembrie, ora 12:00, scrie Hotnews.

Care sunt cele mai afectate comune din județul Galați. Pagubele au fost evaluate în 1.000 de gospodării
În județul Galați, comunele cele mai afectate de inundații sunt: Slobozia Conachi, Pechea, Costache Negri, Cudalbi, şi Cuza Vodă.

Până în prezent, au fost evaluate pagubele pentru 1.000 de gospodării, de către comisii formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului şi Inspectoratului de Stat în Construcţii”, se arată în raportul Ministerului de Interne.

Focar de infecție în Galați, după inundațiile devastatoare. Mii de animale moarte au fost luate de ape și aduse în vest
Oamenii din localitățile lovite de inundații înfruntă cu mult curaj situația și încearcă să vadă, încet-încet, ce se mai poate face cu gospodăriile lor distruse.

Grav e că la noapte, meteorologii au anunțat un nou cod galben de ploi puternice în toată Moldova și în nordul Dobrogei. Miercuri, comunități întregi s-au mobilizat și au adus în taberele de sinistrați ajutoare pentru cei năpăstuiți, scrie Stirile Pro Tv.

În tabăra de sinistrați nu prea mai sunt sinistrați, pentru că oamenii au plecat la casele lor pentru a încerca să se mute acolo. Sunt în special ajutoare de la rezerva de stat. Oamenii au cerut roabe și lopeți ca să poată să curețe noroiul din curți.

Într-una dintre tabărele de sinistrați, la Slobozia Conachi, sunt multe produse alimentare și saltele, iar toate vor ajunge foarte repede la cei care au nevoie de ele.

Este o problemă mare cu leșurile de animale. Sunt mii de animale care au fost luate de ape și leșurile au fost aduse de apă în vestul județului Galați, în localitatea Vameș, la DN25, fiind un focar de infecție.

Autoitățile specializate au început să le strângă cu ajutorul primăriilor. Numai în comuna Pechea, au fost strânse marți peste 10 tone de animale, în special păsări moarte.

Apa nu este potabilă, au anunțat cei de la Societatea de Distribuire a Apei și cei de la Direcția de Sănătate Publică. Au fost făcute teste și vor fi făcute în fiecare zi.

Previous Story

Cutremur produs astăzi în Brașov. Anunțul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului

Next Story

O mamă nu se asigură și e lovită de un autocar. În mașină se aflau cei doi copii ai săi fără centură