Brașov. Un „bloc-parcare” pe Calea Bucureşti 

Last Updated on septembrie 10, 2024 Brașov. Un „bloc-parcare” pe Calea Bucureşti  1

Primăria Brașov intenționează să construiască o nouă parcare în oraş, de data aceasta una supraterană, pe Calea Bucureşti. Proiectul este acum în etapa pregătirii documentaţiilor tehnice, primăria lansând licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate, un contract estimat la 320.705 lei, cu tot cu TVA.

Conform documentaţiei de atribuire, pentru construirea parcării este alocat cu o suprafaţă de 5.243 de metri pătraţi, aflat în zona intersecţia Calea Bucureşti – strada Ucenicilor, la câteva sute de metri distanţă de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, scrie bzb.ro.
Intenţia autorităţilor locale este ca parcarea să aibă o capacitate de 200 – 400 de locuri şi va fi destinată autoturismelor.

Consultantul care va realiza două variante de soluţii tehnice, respectiv o parcare „clasică” (realizată pe structură de beton sau grinzi metalice) sau o parcare „smart”, care nu este detaliată în caietul de sarcini. De asemenea, parcarea urmează să fie dotată cu sistem electronic de afişaj.
Documentaţia va trebui să fie predată de consultant în termen de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor de proiectare.

Se reiau lucrările la parcarea etajată din Bartolomeu, sistate din primăvară. Soluția tehnică a fost modificată, astfel încât construcția să nu se afunde
Demarate acum un an, dar sistate în primăvară,după ce au apărut unele probleme în ceea ce privește structura terenului de fundare, astfel că era necesară o nouă soluție tehnică pentru proiect, lucrările de amenajare a parcării de lângă viitoarea sală Polivalentă au fost reluate, conform Biz Brasov.

Recent, a fost emisă autorizația de construire în conformitate cu noua soluție tehnică propusă pentru consolidarea terenului pe care se amenajează clădirea de parcări ce are o suprafață construită de 4.977,94 mp. Documentul are o valabilitate de doi ani.

Reprezentanții Primăriei Brașov au precizat că în vederea consolidării s-a adoptat soluția cu piloți forați, în prezent derulându-se lucrările de pregătire a terenului. Potrivit unui anunț public al municipalității, din 20 septembrie vor fi reluate efectiv lucrările.

Previous Story

Ambasadorul Coreei de Sud, vacanță cu urși pe Transfăgărășan: „Priveliștea uluitoare mi-a limpezit mintea. România este o țară atât de binecuvântată”

Next Story

Criminal în serie arestat după ce a ucis două tinere pentru a le fura mașinile