Braşovul sare în ajutor. E prăpăd în Galaţi. „N-am mai putut să mă întorc dupa tata, era apa cât mine”

Last Updated on septembrie 16, 2024 Braşovul sare în ajutor. E prăpăd în Galaţi. „N-am mai putut să mă întorc dupa tata, era apa cât mine” 1

Bilanţul deceselor după inundaţiile devastatoare din estul ţării a ajuns la șase. Printre victime se numără și doi frați din comuna Pechea, Galați. Ei nu s-au mai putut salva din calea apelor. Cei doi fraţi decedaţi erau din comuna Pechea, judeţul Galaţi. În momentul în care apele au venit peste ei, nu s-au mai putut salva. În schimb, fiul unuia dintre ei a reușit să își ia copiii și să fugă din calea apelor.

Fiul unuia dintre cei morți, pentru Antena 3:Nu am putut să-l salvez. Am scos fetele afară, le-am urcat în mașină, am zis s-o duc la stradă și am zis că îl iau și pe el, dar n-am mai apucat, a murit. N-am mai putut să mă întorc dupa tata, era apa cât mine. Am sunat la 112 de la ora două până dimineața la șase, n-a venit nimeni.”

Unul dintre cei doi bărbați a fost adus de ape până în localitatea vecină, Slobozia Conachi, aflată la nouă kilometri distanţă.

Braşovul sare în ajutor. E prăpăd în Galaţi. „N-am mai putut să mă întorc dupa tata, era apa cât mine” 2 Braşovul sare în ajutor. E prăpăd în Galaţi. „N-am mai putut să mă întorc dupa tata, era apa cât mine” 3

De la Braşov, de sâmbătă s-au trimis forţe de susţinere. Potrivit lct. Col. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov, au fost dislocate: 2 autocamioane pentru transportul echipamentelor şi personalului; 2 motopompe remorcabile pentru evacuarea apei din zonele inundate; 2 motopompe transportabile pentru evacuarea apei din spaţii restrânse. Totodată, 10 subofiţeri specializaţi în intervenţii în situaţii de urgenţă au plecat către Galaţi.

Această mobilizare face parte din efortul comun al structurilor de intervenţie din toată ţara, care acţionează coordonat pentru salvarea vieţii oamenilor, pentru minimalizarea pagubelor şi pentru asigurarea sprijinului necesar comunităţilor afectate de inundaţii’’, a spus lct. col. Ciprian Sfreja, scrie bzb.ro.

Cu lacrimi în ochii, oameni lipsiți de putere povestesc prin ce au trecut.
Femeie, pentru Stirile Pro Tv: „Am muncit o viață și ne-a luat tot apa, nu am mai rămas cu nimic, electrocasnice, tot, paturi, nu avem unde să dormim. Am avut 50 și ceva de păsări, pui, iepuri de rasă mari, toți au murit”.

Braşovul sare în ajutor. E prăpăd în Galaţi. „N-am mai putut să mă întorc dupa tata, era apa cât mine” 4 Braşovul sare în ajutor. E prăpăd în Galaţi. „N-am mai putut să mă întorc dupa tata, era apa cât mine” 5 Braşovul sare în ajutor. E prăpăd în Galaţi. „N-am mai putut să mă întorc dupa tata, era apa cât mine” 6 Braşovul sare în ajutor. E prăpăd în Galaţi. „N-am mai putut să mă întorc dupa tata, era apa cât mine” 7

Între timp, localnicii care au rămas pe drumuri s-au adăpostit, luni noapte, în tabăra organizată de autorități. Persoanele din tabăra de sinistrați de la Slobozia Conachi au lumină de la un generator și un acoperiș deasupra capului, au primit și ceva de mâncare pentru că în urma lor au rămas casele care stau să se dărâme și, în continuare, afară ploua luni noaptea.

Previous Story

(Foto/Video) Ninge. Strat de zăpadă de 5 cm. Autoturisme blocate și atenționare de călătorie!

Next Story

(Video) Tren electric chinezesc pe ruta Brașov- Constanța, primul din România. Poate circula cu o viteză maximă de 160 km/h