Brașoveanul Ion Țiriac, plin de vitalitate la 85 de ani: „Nu mănânc între patru și șase ore în fiecare zi. Așa mă mențin”

Last Updated on septembrie 23, 2024 Brașoveanul Ion Țiriac, plin de vitalitate la 85 de ani: „Nu mănânc între patru și șase ore în fiecare zi. Așa mă mențin” 1

Miliardarul brașovean Ion Țiriac a împlinit 85 de ani la începutul lunii mai, dar este una dintre cele mai active personalități din sport, chiar și la această vârstă: participă la evenimente, organizează turnee, își gestionează afacerile și își pilotează avioanele personale.

Miliardarul a dezvăluit secretul longevității sale, explicând că singurul lucru pe care-l respectă cu sfințenie este să facă o pauză de la mese între patru și șase ore pe zi. „Nu mănânc între patru și șase ore în fiecare zi. Așa mă mențin. În rest, nu fac nimic, din păcate. Eu la 43 de ani, când am spus că am terminat, am zis «jur să nu mai ating o rachetă de tenis», «jur să nu mai alerg». Pentru că am alergat de trei ori mai mult decât Năstase, de șapte ori mai mult decât alții și am zis mi-ajunge, am făcut o greșeală”, a spus Ion Ţiriac în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, conform Adevarul.

Ion Țiriac ar mânca mai gras, dar se abține
În ceea ce privește alimentația, fostul mare jucător de tenis regretă că nu poate consuma mâncărurile care se fac în Ardeal. Dezvăluirea a fost făcută de Mariana Stanciu, verișoara miliardarului român.

„Ion ar mânca el şi un pic mai gras, ca pe vremuri, dar n-are ce face şi o lasă mai moale. Trebuie să aibă grijă şi de sănătate şi de siluetă. Probabil a moştenit de la mama lui, Ecaterina, care se trăgea din Alba Iulia, pofta asta pentru mâncăruri mai grase, obişnuite în Ardeal”, a afirmat Mariana Stanciu, conform impact.ro.

Ion Țiriac are cea mai scumpă mașină din România
Este vorba de un Mercedes AMG 1, care face parte din Țiriac Collection.
Bolidul costă aproape 3 milioane de euro. Mașina a fost produsă manual, în lume existând circa 200 de exemplare. Conform Sport.ro, Mercedes AMG 1 atinge lejer 300 de kilometri pe oră.

Brașoveanul Ion Țiriac, plin de vitalitate la 85 de ani: „Nu mănânc între patru și șase ore în fiecare zi. Așa mă mențin” 2

Ion Țiriac se mai mândrește cu un Aston Martin, care a fost condus de actorul Sean Connery în filmul James Bond. Omul de afaceri născut în Brașov are un angajat plătit doar pentru a se ocupa de mentenanța mașinilor sale din Țiriac Collection.

Previous Story

O femeie a murit după ce un bărbat care tăia porumbul cu o cositoare trasă de tractor. Șoferul și-a dat seama că ceva e în neregulă când utilajul a început să meargă greu

Next Story

Imagini cu un medic surprins cum conduce haotic şi face accident. Loveşte în cele din urmă o şoferiţă care circula regulamentar