Brașoveanca Roxana Mînzatu a fost desemnată de Ursula von der Leyen vicepreședinte al Comisiei Europene.

Last Updated on septembrie 17, 2024 Brașoveanca Roxana Mînzatu a fost desemnată de Ursula von der Leyen vicepreședinte al Comisiei Europene. 1

Antena 3 anunță că brașoveanca Roxana Mînzatu a fost desemnată oficial de Ursula von der Leyen vicepreședinte al Comisiei Europene.

„Sunt foarte fericită să desemnez rolul de vicepreședinte executiv pentru oameni, pentru abilități și pregătire, Roxanei Mînzatu. Ea va avea responsabilitățile acestui portofoliu, pentru educație, pentru abilități și drepturi sociale. Ținând cont de stâlpii drepturilor sociale, ea se va concentra asupra acestor zone care sunt cruciale pentru a uni societatea noastră“, a zis ursula von der Leyen, conform DCNews.

Reacția premierului Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a transmis, într-o postare publicată pe Facebook, că desemnarea Roxanei Mînzatu în funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene este o premieră pentru România, țara noastră devenind astfel parte a deciziei în UE.

Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România a obținut poziția de #vicepreședinte al Comisiei Europene și unul dintre cele mai importante portofolii – Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie. Un portofoliu major, care va administra o cincime din bugetul UE, mai exact 235 de miliarde de euro.

Practic, România devine parte a deciziei în Uniunea Europeană. Doamna Roxana Mînzatu, propunerea României de comisar european, va coordona atât partea de #educație, cât și zona de politici #sociale, dar și programele de #finanțare aferente acestor domenii, respectiv Fondul Social European Plus, Fondul Social pentru Climă și Erasmus+.

Astăzi eforturile românilor au primit și recunoașterea binemeritată prin acest portofoliu ce combină o greutate politică semnificativă și fonduri substanțiale ale UE, cu potențial legislativ și politic solid și acces esențial la serviciile și agențiile Comisiei.

Astăzi România este reprezentată la cel mai înalt nivel al conducerii Uniunii prin:
– vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar al unuia dintre cele mai relevante portofolii în arhitectura noii Comisii – doamna Roxana Mînzatu,
– vicepreședinte al Parlamentului European – domnul Victor Negrescu,
– președinte al uneia dintre cele mai importante comisii din PE – Comisia REGIO, de dezvoltare regională – domnul Dragoș Benea.

Aceste poziții importante ocupate de România, prin membri ai familiei social-democrate europene, reprezintă în mod evident o recunoaștere în premieră a rolului și importanței țării noastre la nivelul Uniunii Europene.

Toți cei care denigrau țara noastră și capacitatea noastră de negociere la Bruxelles au primit astăzi o lecție extrem de dură : niciodată nu e bine să îți vorbești de rău țara peste hotare, ci să te lupți și să contribui la dezvoltarea ei“, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Previous Story

Accident Brașov. Două autoturisme s-au lovit pe strada Lungă, în apropierea a ceea ce ar trebui să fie banda unică de autobuze

Next Story

Interzis la telefoane mobile pentru elevi și în pauze: „Ca element de noutate este faptul că nu pot folosi telefoanele pe întregul parcurs al programului școlar al unei zile”