Brașov. Zona Modarom – Star redevine pietonală pentru Street Delivery. ”Închidem strada pentru mașini și o deschidem pentru oameni!”

Last Updated on septembrie 2, 2024 Brașov. Zona Modarom – Star redevine pietonală pentru Street Delivery. ”Închidem strada pentru mașini și o deschidem pentru oameni!” 1

În perioada 6 și 8 septembrie, în zona dintre Modarom și Star, va avea loc o nouă ediție ”Street Delivery Brașov”, care își propune să aducă împreună inițiative civice, concepte urbane creative și artă stradală pentu toți participanții care sunt deschiși interacțiunilor față în față și celor care vor să se bucure de un oraș prietenos și verde.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc jocuri în aer liber, dialoguri, debate-uri, proiecții de filme documentare, instalații de artă interactive și new-media, expoziții de ilustrație și manga precum și ateliere creative.

Aura Petrașcu, PR – Street Delivery Brașov, citat de Radio Romania Brasov: “Vom avea strada împărțită în cinci zone, iar în fiecare dintre aceste cinci zone vom organiza câte un tip de eveniment. La intrarea pe stradă, dinspre Modarom, vom avea un pavilion în care se vor proiecta scurtmetraje de film de mediu pentru copii și tineri.

Avansând pe stradă către Prefectură găsim zona de dezbateri, unde avem invitate o parte din cluburile de debate ale orașului. Mai departe, continuăm pe stradă cu o zonă pentru copii, de 5-10 ani, în care aceștia își vor găsi activități de pictură, de desen, face painting. Iar în partea din capătul spre Modarom, pe parcursul zilei vor fi desfășurate diferite evenimente de muzică. Vom avea concerte, performance-uri video și chiar instalații new media”.

Street Delivery este un eveniment-manifest pentru recuperarea spaţiului public, iniţiat în 2006 de Fundația Cărturești şi Ordinul Arhitecților din România.

Evenimentul de deschidere are loc vineri, 6 septembrie, de la ora 17:00 și aduce în stradă un performance al grupului I Dance You Collective, coordonat de Anamaria Guguian. În continuarea serii, publicul este invitat la o discuție cu Nicu Ștefănuță despre politici sustenabile și implicarea tinerilor în viața orașului.

Cea de-a doua zi a festivalului, sâmbătă, 7 septembrie, demarează de dimineață cu o serie de proiecții de scurtmetraje pentru copii și tineri în Pavilionul CULMEA: film și educație de mediu, ca apoi cei prezenți pe pietonala #streetdelivery să participe la un dialog între jurnalistele Mona Dîrțu și Codruța Simina dedicat adolescenților: “Cum influențează rețelele sociale realitatea în care trăim”. Asociația BAZA. Deschidem orașul împreună cu Tandem Debate Club Brașov vor organiza un meci demonstrativ de debate și vor provoca discuția “Cum construim un centru vechi al viitorului?”.

Pe parcursul zilei se desfășoară două ateliere creative: reciclat textile și blackout poetry climatic. În plus, copiii sunt așteptați la zona dedicată activităților pentru diferite vârste: face-painting, atelier VR și yard sale. Seara se va încheia cu două performance-uri muzicale: PERICOL și Electric Brother, doi dintre pionierii scenei electronice românești, conform Monitorul Expres.

Dumincă, 8 septembrie, pasionații de mobilier și design sunt așteptați să descopere creațiile din cadrul workshopului “Joc liber în centrul istoric”, organizat de BAAB și BAZA. Deschidem orașul cu ajutorul kiturilor HUB IN. De la ora 14:00, în cadrul Pavilionului CULMEA se desfășoară proiecții de filme documentare create de elevi, prin proiectul Focus al Asociației Patrupetrei, urmate de discuții cu regizorii.

În premieră în Brașov va avea loc PLIMBAREA CLIMATICĂ: Pași spre un Brașov mai verde. Cum cerem reforme și cum protejăm măsurile pozitive din oraș, organizată de CULMEA: film și educație de mediu și Street Delivery Brașov, cu scopul de a privi orașul prin prisma adaptării climatice. Seara se va încheia cu două performance-uri la scena #streetdelivery: K-LU și Doctorul Sinteză.

În plus, pe parcursul celor trei zile vor fi deschise publicului instalații de artă interactive și new-media, expoziții de ilustrație și manga precum și ateliere creative.

Accesul la eveniment este gratuit pe parcursul celor trei zile.

Previous Story

Brașov. 3 zile de distracție la Festivalul Medieval. „Sub pașii Lupilor Albi și ai Mercenarilor din Asserculis vom urca împreună într-o paradă spectaculoasă spre Cetățuia Brașovului”

Next Story

Brașoveanca Roxana Mînzatu, nominalizată pentru funcția de comisar european