Brașov. Propark Adventure Race, sâmbătă, în Piața Sfatului cu Escape Tent şi Colţul Liliecilor

Last Updated on septembrie 6, 2024 Brașov. Propark Adventure Race, sâmbătă, în Piața Sfatului cu Escape Tent şi Colţul Liliecilor 1

Sâmbătă, 7 septembrie, braşovenii iubitori de natură şi aventură sunt aşteptaţi cu mic cu mare la a III-a ediţie a Propark Adventure Race.
Anul acesta a fost pregătit un traseu deosebit în care concurenţii au oportunitatea să exploreze ariile protejate din judeţul Braşov, să descopere indiciile ascunse şi să câştige avantaje în competiţie. Pe site sunt toate informaţiile despre punctele de geocaching.

În plus, în tabăra de bază – din zona Piaţa Unirii – Braşov, vor fi, atât pentru susţinătorii concurenţilor, cât şi pentru toţi cei care vor să exploreze, jocuri cu şi despre natură prin cele două corturi educaţionale: Escape Tent şi Colţul Liliecilor, scrie bzb.ro.

Escape Tent este un joc de echipă de tip Escape prin care participanţii trebuie să rezolve o serie de sarcini pentru a putea atinge un obiectiv. În conceptul „escape room”, obiectivul este de a găsi soluţia pentru ieşirea din cameră.

Copilul este și căpitanul echipei și are un rol foarte important în această competiție. Pe tot parcursul traseului, echipele, avem deja 30 de echipe înscrise în competiție, vor trebui să parcurgă niște probe speciale, niște puncte de control, iar probele speciale sunt toate legate de natură, de ariile protejate din județul Brașov și împrejurimi și de comunitate, comunitatea brașoveană.

Traseul este încă secret, pentru că, fiind un concurs de aventură, participanți vor afla traseul cu o seară înainte”, a declarat Dana Dragomirescu, comunicator Propark – Fundația pentru Arii Protejate, citată de Radio Romania Brașov.

Propark Adventure Race Family & Friends: „⛪️ Istoria Șcheiului din Brașov, între tradiție și sfințenie ⛪️
Comunitatea din Șcheii Brașovului este una dintre cele mai vechi și bogate în tradiții din România. Cu troițele lor sculptate cu migală, ritualuri păstrate din moși-strămoși și sărbători care unesc întreaga comunitate, locuitorii din Șchei au scris istoria Brașovului.

Brașov. Propark Adventure Race, sâmbătă, în Piața Sfatului cu Escape Tent şi Colţul Liliecilor 2

Originile lor se pierd în negura timpului, când primele așezări românești s-au conturat în jurul vechilor drumuri comerciale.
Una dintre cele mai cunoscute tradiții din Șcheii Brașovului este legată de Junii Brașovului, o frăție veche care își are originea în perioada medievală. Conform legendei, Junii sunt urmașii tinerilor care, în vremuri de asediu, ieșeau în afara cetății pentru a păzi orașul și pentru a se antrena în arta războiului.

În fiecare an, de Duminica Tomii, Junii coboară călare din Șchei în Cetatea Brașovului, într-un ritual ce simbolizează protecția și libertatea orașului.
De asemenea, la tot pasul vei putea găsi troițe. Acestea sunt răspândite în întreg Șcheiul, sunt monumente de piatră sau lemn, ridicate în locuri importante pentru comunitate, precum intersecții sau la marginea drumurilor. Se spune că aceste troițe protejează locuitorii de spiritele rele și sunt locuri unde se țin rugăciuni colective sau procesiuni religioase în zilele de sărbătoare. Tradiția troițelor este strâns legată de credințele vechi ale comunității și de nevoia de protecție divină.

Viitorul Parc Natural Brassovia va conserva nu doar frumusețea naturală a locului, ci și această moștenire culturală neprețuită.
Te invităm să te documentezi despre istoria fascinantă a tradițiilor din Șcheii Brașovului:
☞ https://issuu.com/…/obiceiurile_de_peste_an_ale_junilor
☞ https://bit.ly/4cR1Snd
De asemenea, pune echipa la horit, pentru că nu poți să înțelegi povestea Junilor fără să știi hora lor – vizionează ☞ https://bit.ly/4cRmhs7

Junii din Șcheii Brașovului joacă o horă tradițională. Aceasta are loc după plimbarea Junilor prin oraș și este un moment deosebit de important al sărbătorii. Hora simbolizează unitatea și solidaritatea comunității, fiind jucată în Piața Prundului. Aceasta este o tradiție păstrată de secole, în care toți Junii, alături de localnici, participă pentru a celebra identitatea și moștenirea culturală a Șcheilor.
#proparkadventurefamily”

Previous Story

Un bărbat  și-a hărțuit soția cu 1.700 de mesaje și apeluri într-o lună. A fost arestat preventiv

Next Story

Polițistul din mașina de Brașov a fost eliberat din arest. Lovise un șofer în trafic