Brașov. O placă de beton, pentru siguranța autobuzelor, pe Strada Lungă

Last Updated on septembrie 3, 2024 Brașov. O placă de beton, pentru siguranța autobuzelor, pe Strada Lungă 1

S-a găsit soluția tehnică pentru continuarea lucrărilor la benzile speciale de autobuze. O placă de beton suplimentară, pentru siguranță. Este ceea ce a stabilit expertiza tehnică în cazul străzii Lungă, tronsonul între Nicolae Iorga și De Mijloc, unde proiectul benzilor dedicate transportului în comun a fost sistat pentru trei săptămâni, după ce s-a descoperit că asfaltul frezat a fost turnat pe dalele care acopereau canalul Graft. Altfel spus, proiectul va fi prelungit cu 30 de zile.

Pentru a avea siguranța că în situația în care vor circula pe acolo și camioane încărcate, adică trafic greu, expertul a recomandat turnarea unei plăci de beton de 10 cm, după care se vor turna straturile de asfalt. Din estimările noastre, contractul, din această cauză, va fi prelungit cu 30 de zile.

Sperăm ca până la sfârșitul anului aceste lucrări să fie finalizate pe întreg traseul dedicat transportului în comun. Așteptăm acum cantitățile necesare realizării acestor lucrări, după care vor începe lucrările, cum am spus de turnare a plăcii de beton, ulterior de refacere a carosabilului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, citat de Radio Romania Brasov.

Reamintim că proiectul benzilor dedicate, care a început din 25 iunie, presupune trei trasee: două sunt pentru linia 5, dus și întors, iar al treilea – pe Bulevardul Victoriei. Valoarea proiectului este de peste 11 milioane lei, și ar fi trebuit finalizat în toamna acestui an.

Benzile speciale de autobuz au început să se degradeze, înainte ca lucrările să fie recepționate. În zona Patria, asfaltul a început să aibă „valuri”
qLa finalul lunii iunie, proiectul amenajării unor benzi speciale pentru autobuze a ajuns în faza de execuție a lucrărilor propriu-zise, după ce a bătut mai mult timp pasul pe loc, ca urmare a deciziei executivului Primăriei Brașov de a reface proiectul propus în 2019.

Brașov. O placă de beton, pentru siguranța autobuzelor, pe Strada Lungă 2

BizBrașov semnala la acea vreme faptul că, deși pe anumite tronsoane, asfaltul era încă în garanție și nedegradat, întreg tronsonul de aproape 13 kilometri inclus în acest proiect a fost băgat în aceeași „oală”.

Atunci, oficialii Primăriei au explicat faptul că din cauza traficului intens al autobuzelor, pe prima bandă de circulație s-au identificat probleme de tipul: zone șlefuite, zone vălurite cu refulări, ciupituri, faianțări sau crăpături multiple pe direcții diferite, astfel că era necesară refacerea stratului de uzură. Totodată, reprezentanții municipalității au susținut faptul că pentru sporirea capacității portante a drumului și pentru a împiedica degradarea suprafețelor de asfalt în zona demarării și frânării autobuzelor la semafoare, cât și în zona stațiilor RATBV stratul de uzură se va ramforsa cu un strat de geotextil, ce va impiedica aparitia degradărilor.

Deși „s-a tras” un nou strat de asfalt, pe unele porțiuni au început să apară probleme. Astfel, în zona semaforului de la Patria, asfaltul s-a burdușit începând să semene cu cel de pe a doua bandă, care nu a fost refăcut de câțiva ani. De altfel, nici gurile de canalizare nu au fost aduse la cotă pe tronsonul dintre Teatru și Patria.

Previous Story

Cine este tânărul șofer care a fost bătut de un polițist aflat în timpul liber. Ce i-a spus mamei sale

Next Story

Alina, o femeie de afaceri, a murit la 42 de ani, după ce a făcut infarct la volan. Medicii au resuscitat-o 75 de minute