Brașov. Începe Festivalul Brânzei şi Pastramei, la Bran. Se fac „programări” la Bucureşti, 140 de lei de persoană

Last Updated on septembrie 17, 2024 Brașov. Începe Festivalul Brânzei şi Pastramei, la Bran. Se fac „programări” la Bucureşti, 140 de lei de persoană 1
(foto Ravasitul Oilor Bran)

În acest weekend are loc Festivalul Brânzei şi al Pastramei „Răvăşitul Oilor” de la Bran. „Alesul Oilor” sau „Răvăşitul Oilor” marchează sfârşitul anului pastoral în perioada în care ciobanii coboară cu turmele de oi din munţi pentru a fi redate proprietarilor. Este cea mai mare sărbătoare care se desfăşoară în zona Branului, dar şi în întregul ţinut al Ţării Bârsei.

„Răvăşitul Oilor” este un eveniment vechi de 50 de ani, completându-se mai recent, la Bran, cu „Festivalul Brânzei şi al Pastramei“. Participanţii la eveniment au prilejul să cânte şi să danseze (sunt programate concerte de la prânz până seara), dar au parte şi de un adevărat festin culinar cu bucate alese cum ar fi: pastramă de oaie, bulz, brânzeturi de tot soiul şi multe alte surprize pregătite la ceaun, scrie bzb.ro.

La Bucureşti, se organizează deja excursii la festival, în special pentru 21 septembrie. Cost 140 – 175 de lei, plecare la ora 6.15, ora întoarcerii în capitală „în cursul serii în funcţie de trafic”.

Primaria Bran: „Festivalul brânzei și al pastramei. “Răvășitul Oilor”. Bran 2024 – Platoul Inima Reginei”
Brașov. Începe Festivalul Brânzei şi Pastramei, la Bran. Se fac „programări” la Bucureşti, 140 de lei de persoană 2

Previous Story

Hidrologi, despre Ciclonul Boris: „Ploaia a fost așa intensă încât hărţile precipitaţiilor au rămas fără culori. Am trecut la alb”

Next Story

Accident Brașov. Două autoturisme s-au lovit pe strada Lungă, în apropierea a ceea ce ar trebui să fie banda unică de autobuze