Brașov. Fată însărcinată, atacată de urs.  „Ambele persoane sunt conştiente şi vor fi transportate la unităţile spitaliceşti pentru investigaţii medicale”

Last Updated on septembrie 22, 2024 Brașov. Fată însărcinată, atacată de urs.  „Ambele persoane sunt conştiente şi vor fi transportate la unităţile spitaliceşti pentru investigaţii medicale” 1

Duminică seară, un urs a atacat o fată de 14 ani, însărcinată în șase luni, și un bărbat în vârstă de 68 de ani, anunță RTV.

Atacul s-a produs în localitatea Crizbav. La fata locului au ajuns un echipaj SMURD, doua ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Brașov si un echipaj de jandarmi, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Braşov, potrivit news.ro.
Două persoane au fost atacate de urs, duminică seară, în localitatea Crizbav din judeţul Braşov. Este vorba despre o fată de 14 ani, însărcitată în 6 luni şi despre un bărbat de 68 de ani, conform Antena 3.

Potrivit ISU Braşov, este vorba despre o fată de 14 ani, însărcinată în 6 luni, care prezintă două plăgi superficiale în zona renală dreaptă şi o plagă profundă în fesa dreapta. Ea va fi transportată la Maternitatea Braşov.

Cea de-a doua victimă este un bărbat în vârstă de 68 de ani cu plăgi multiple la nivelul capului şi scalpului, care va fi transportat la Spitalul Judeţean Braşov.

„Ambele persoane sunt conştiente şi vor fi transportate la unităţile spitaliceşti pentru investigaţii medicale suplimentare şi îngrijiri de specialitate”. a transmis ISU Braşov.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, s-a transmis un mesaj RO-Alert pentru informarea populatiei din zona respectivă.
Revenim cu detalii.

Din 21 de județe în care sunt urși, doar în 5 poliția a dat amenzi pentru cei care hrănesc urșii ilegal
Datele colectate de site-ul de investigații Snoop de la inspectoratele de poliție și de jandarmerie arată că nu se aplică legea. În 10 ani, în România amenzile cumulate pentru încurajarea unui obicei mortal pentru oameni au fost de 1.500 de euro, scrie Hotnews.

Ursul este un animal oportunist. Urșii hrăniți repetat vor învăța să facă legătura între oameni și mâncare, iar mai târziu nu se vor sfii să intre în comunități să-și caute hrana, explică cercetătorii, în articolul Snoop publicat astăzi.
În ultimii 10 ani, dintre inspectoratele de jandarmerie care au dat amenzi pentru hrănirea urșilor, obicei care îi face periculoși pentru viața oamenilor, doar Argeș, Covasna, Prahova, Sibiu și Vrancea, potrivit unui articol publicat joi de site-ul de investigație Snoop.

În total, pe toată România au fost 18 amenzi în valoare totală de 6.900 de lei într-un deceniu! Autoritățile au ales aproape de fiecare dată valoarea cea mai mică.

Previous Story

Brașov. Două persoane atacate de urs: „La fata locului s-au deplasat un echipaj SMURD, doua ambulante SAJ si un echipaj de jandarmi“