Brașov. Două persoane atacate de urs: „La fata locului s-au deplasat un echipaj SMURD, doua ambulante SAJ si un echipaj de jandarmi“

Last Updated on septembrie 22, 2024 Brașov. Două persoane atacate de urs: „La fata locului s-au deplasat un echipaj SMURD, doua ambulante SAJ si un echipaj de jandarmi“ 1

ISU Brașov  a anunțat în această seară că a emis un mesaj ro-alert după ce două persoane au fost atacate de urs. La fata locului s-au deplasat un echipaj SMURD, doua ambulante SAJ si un echipaj de jandarmi.

Două persoane atacate de urs în localitatea Crizbav, Brașov. La fata locului s-au deplasat un echipaj SMURD, doua ambulante SAJ si un echipaj de jandarmi. De asemenea, s-a transmis un mesaj RO-Alert pentru informarea populatiei din zona respectivă.
Misiunea este in dinamică, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, lt. col. Ciprian Sfreja, conform mytex.ro.

Revenim cu detalii.

Un urs a provocat pagube majore într-o gospodărie din Porumbacu de Sus
Proprietarul celor șapte porci uciși de urs într-o gospodărie de la marginea satului Porumbacu de Sus, Sibiu,  cere împușcarea ursului care i-a produs paguba estimată la 20.000 de lei. Cum și anul trecut gospodăria i-a fost atacată de un alt urs, care a fost împușcat, primarul comunei propune amplasarea unui gard electric. Între timp, la marginea zonei turistice a fost descoperită un fel de prăjitură îmbibată cu antigel, care conține substanțe extrem de toxice, despre care cel care a descoperit-o crede că viza animalele sălbatice mari, scrie Turnul Sfatului.

La 20.000 de lei estimează paguba bărbatul din Porumbacu de Sus (comuna Porumbacu de Jos), în gospodăria căruia un urs a ucis șapte porci în noaptea dintre vineri și sâmbătă. „Era pe la cinci și jumătate, cumnatul meu a venit să le dea de mâncare. A văzut poarta ruptă la găini, geamuri sparte, lucruri aruncate și a venit să mă trezească. Între timp, ursul a fugit”, povestește bărbatul care nu a dorit să își facă public numele.

Spune că a sunat imediat la 112, unde a revenit după o jumătate de oră și a repetat apelul după alte zece minute. „Cu toate că avem post de poliție la Porumbacu, poliția a venit după o oră și ceva. Au spus că nu e de competența lor. Cei de la Ocol au venit după două ore și ceva, cu primarul. Doar medicul veterinar a venit repede, la un sfert de ceas după ce l-am sunat: porcii trebuiau sacrificați. Erau porci la 160 – 170 de kg, șapte la număr”, mai descrie omul.

Previous Story

Braşovul, cel mai accesibil oraș din ţară din punct de vedere al transportului public

Next Story

Brașov. Fată însărcinată, atacată de urs.  „Ambele persoane sunt conştiente şi vor fi transportate la unităţile spitaliceşti pentru investigaţii medicale”